U Zagrebu predstavljen pilot projekt AJMO!

Projekt kroz koji će se dodijeliti deset puta po deset tisuća eura organizatorima koncerata diljem Hrvatske.

Predstavljanje projekta AJMO! (Foto: Marko Uzelac)

Nakon predstavljanja u Šibeniku, danas je održana prva konferencija za medije pilot projekta “AJMO!” u Zagrebu. Riječ je o projektu koji je odmah nakon prve najave izazvao veliki interes glazbenika kao i organizatora koncerata u manjim gradovima s obzirom na to da je fokusiran upravo na poticanje koncertnih aktivnosti izvan najvećih gradova i to kroz – sufinanciranje.

Na press konferenciji u zagrebačkom Grif baru prisustvovali su: dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija RH, Dražen Baljak, suosnivač Ureda za izvoz glazbe i predsjednik Hrvatske glazbene unije, Davor Drezga, suosnivač Ureda za izvoz glazbe i Frane Tomašić, glavni tajnik Ureda za izvoz glazbe Hrvatska.

“Ovaj projekt je za nas iznimno važan u prvom redu u segmentu razvoja publike i poticanja suradnji u kulturi i umjetnosti. Pratit ćemo kroz dvije tri godine rezultate, dodavati sredstva i ostale resurse dok ne uspostavimo model koji će funkcionirati. Ključ ovog projekta je da i u manjim sredinama publika može imati pristup ovako kvalitetnim koncertima, želimo stimulirati mlade i na bavljenje glazbom, to nam je cilj. Svjesni smo da postoji ogroman interes i potencijal, što se nas tiče dok god imamo ovako dobru suradnju s glazbenom strukom, podržavat ćemo ovakve odlične projekte”, rekla je ministrica kulture i medija RH dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

Predstavljanje projekta AJMO! (Foto: Marko Uzelac)

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia), koji se bavi sufinanciranjem bendova i glazbenih profesionalaca u inozemstvu, međunarodnim suradnjama s europskim glazbenim sektorom i drugim uredima za izvoz glazbe te showcase festivalom i glazbenom konferencijom u Šibeniku SHIP, pokrenuo je ovaj projekt kroz koji će se dodijeliti deset puta po deset tisuća eura organizatorima koncerata diljem Hrvatske.

“Svi smo svjesni da osim u velikim gradovima u Hrvatskoj, koncertni kontinuitet u manjim sredinama zapravo ne postoji, što je prilično porazno. Cilj ovog pilot projekta je upravo to pokušati promijeniti”, rekao je Dražen Baljak.

Projekt “AJMO!” rezultat je višemjesečne suradnje i planiranja s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj. “Ovo je zaista višemjesečni trud i rad Ministarstva i našeg ureda. Imali smo jako puno upita na ovu temu, bilo smo u više gradova i pokušali ovim projektom i odgovoriti na najčešća pitanja. Glavna ideja je upravo – decentralizacija. Apeliramo na lokalne promotore i organizatore, ovo je odlična prilika za samostalnu organizaciju vrhunskih koncerata”, rekao je Davor Drezga.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X