Ubojici Johna Lennona dvanaesti je put odbijen uvjetni otpust

Mark Chapman će ostati iza rešetaka još najmanje dvije godine.

Mark Chapman/John Lennon (foto: Wikipedia)

Marku Chapmanu, ubojici Johna Lennona, dvanaesti je put odbijen uvjetni otpust. Chapman (67) je smrtno ustrijelio Lennona na ulazu u stan glazbenika u New Yorku u prosincu 1980. godine. Lennon i Yoko Ono vraćali su se u zgradu na Upper West Sideu nakon snimanja. Lennon je potpisao autogram Chapmanu ranije istog dana.

Chapman se pojavio pred komisijom za uvjetni otpust krajem prošlog mjeseca, prema Državnom odjelu za kaznene zatvore i nadzor zajednice, javlja Billboard. Dužnosnici zatvora u New Yorku rekli su jučer da mu je ponovno odbijen uvjetni otpust. Chapman bi se sljedeći trebao pojaviti pred komisijom za uvjetni otpust u veljači 2024. godine.

Ubojica se neuspješno žalio na uvjetni otpust u kolovozu 2020., a zatim je morao čekati još dvije godine prije nego što je stekao pravo na drugo saslušanje. Transkripti Chapmanovog posljednjeg razgovora s odborom još nisu dostupni. Međutim, na prethodnom ročištu opisao je svoje postupke kao “vrijedne prezira” i rekao da se “ne bi žalio” kad bi ostao u zatvoru do kraja života.

U to je vrijeme Chapman objasnio da je ubojstvom Lennona “tražio vlastitu slavu”. “Ubio sam ga… jer je bio vrlo, vrlo, vrlo poznat i to je jedini razlog”, rekao je. “Vrlo sebično.” Tijekom žalbe 2018. Chapman je rekao da osjeća “sve više i više srama” svake godine otkako je počinio zločin. “Prije trideset godina nisam mogao reći da osjećam sram, a sada znam što je sram”, objasnio je.

Chapman trenutno služi kaznu u Green Haven Correctional Facility sjeverno od New Yorka, nakon što je priznao krivnju za ubojstvo drugog stupnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X