Udovica Andyja Gilla iz Gang of Four se obratila Spotifyju: Muka mi je zbog poslovne odluke koju ste donijeli

Udovica gitarista Gang of Four Andyja Gilla, koji je preminuo u veljači 2020. nakon upale pluća za koju se posmrtno sumnjalo da je Covid-19, napisala je otvoreno pismo Spotifyju u kojem kritizira streaming servis jer je odabrao Joea Rogana umjesto Neila Younga.

Andy Gill (Foto: Goran Novosel)

“Da moj voljeni suprug, Andy Gill, nije umro na početku pandemije, imao bi jake i jasne osjećaje u vezi s vašom odlukom da uklonite glazbu Neila Younga u korist podcasta koji je širio dezinformacije protiv cijepljenja”, napisala je Catherine Mayer.

U nastavku je dodala: “Da su cjepiva bila dostupna na početku pandemije, on bi bio ovdje da razgovara s vama. Umjesto toga, moram govoriti u njegovo ime. I moram reći da mi je kao njegovoj udovici muka zbog poslovne odluke koju ste donijeli. Otkad je Gill umro, radila sam na tome da njegova glazba bude dostupna obožavateljima… i pokušavam da kompletan katalog bude dostupan na svim kanalima. To znači i na vašem. Dezinformacije protiv cijepljenja ubijaju ljude. Tuga trenutno pogađa mnoge od nas. Sada vas molim: pomozite u suzbijanju širenja tuge štiteći javnost i promišljajući svoje odluke.”

U međuvremenu se Twitterom sve više šire glasine da Spotify uskoro napuštaju: Willie Nelson, Bruce Springsteen, Barbra Streisand, Queen, Paul McCartney, The Rolling Stones, Dave Grohl i Pearl Jam kao i da se serveri Spotifyja ruše uslijed preopterećenosti brisanja profila na tisuće korisnika koji otkazuju uslugu. Dakako riječ o neprovjerenim informacijama, no svejedno su ih prenijeli neki američki portali i istaknuli ih kao naslove.

Britanski Guardian kritizira politiku Spotifyja i navodi: “Neil Young protiv Joea Rogana je PR katastrofa i znak da je digitalna platforma izgubila svoj kompas.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X