Ugovor Joea Rogana i Spotifyja je težak 200 milijuna dolara, dvostruko više od prvotno objavljenog

Podcast ‘The Joe Rogan Experience’ na Spotify je došao u svibnju 2020. godine, kad je objavljeno da je taj transfer streaming platformu koštao 100 milijuna američkih dolara. Međutim, The New York Times sada izlazi s podacima da je bila riječ o puno većem iznosu.

The Joe Rogan Experience (Izvor: Wikipedia)

Dvije osobe upoznate s detaljima transakcije iz Spotifyja progovorile su anonimno za The New York Times i rekle da su Spotify i Rogan potpisali troipolgodišnji ugovor vrijedan najmanje 200 milijuna dolara. Također, bivši zaposlenik Spotifyja koji je anonimno razgovarao s Pitchforkom također je rekao da je ugovor vrijedan 200 milijuna dolara.

Spotify se na upite spomenutih medijskih kuća još uvijek nije izjasnio.

Već više od mjesec dana, Spotify se suočava s pojačanim nadzorom zbog epizode “The Joe Rogan Experience” u kojoj se pojavljuje dr. Robert Malone, istraživač zaraznih bolesti i skeptik po pitanju cjepiva protiv COVID-19 . Sredinom siječnja stotine medicinskih djelatnika potpisale su otvoreno pismo u kojem osuđuju podcast “u vezi s poviješću emitiranja dezinformacija, posebno u vezi s pandemijom COVID-19”.

Nedugo zatim, Neil Young je povukao svoju glazbu sa Spotifyja nakon što je optužio tvrtku da “širi lažne informacije o cjepivima”. Mnogi umjetnici, među kojima su India Arie, Joni Mitchell i David Crosby, također su zatražili uklanjanje njihove glazbe sa Spotifyja.

Spotify je zbog Joe Rogan kontroverze u međuvremenu izgubio više od dvije milijarde dolara tržišne vrijednosti.

India Arie je nedavno rekla da je Spotify prvenstveno napustila zbog mizernog odnosa prema umjetnicima koji dobivaju sitniš za svoju glazbu spram stomilijunskog ugovora s kontroverznim podcasterom. Sad se navodno tvrdi da je taj ugovor daleko ‘teži’ nego su mediji i javnost bili prvotno obaviješteni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X