Ukleti Dukat izbacio debitantski album ‘Odavno s druma’

Mladi slavonski bend Ukleti Dukat izbacio je svoj debitantski album ‘Odavno s druma’.

Ukleti Dukat ‘Odavno s druma’

Riječ je konceputalnom albumu koji opisuje jedan dan na slavonskom selu, počinje od ranog jutra buđenjem i tematski se proteže sve do sitnih sati u svatovima. Ovakva tema je poslužila kao platforma za umjetnički eksperiment spajanja tamburaške glazbe sa psihodeličnim garažnim rockom. Cijeli projekt vodi Lord Čardak, koji je cijeli album (osim 3 obrađene pjesme) napisao, aranžirao, konceptualno osmislio te na albumu snimio sve gitare, bas, primu, perkusije i lead vokale. Za album je također napravio i album cover u tehnici linoreza.

Na albumu su također pomogli i Mito Matija (basprim, back vokali, lead vokal na 5.), Duh s Ravnica (bubnjevi, back vokali), Čika Nikola (bas na 1 i 5, back vokali) i Brane Slanina (back vokali). Ukleti Dukat nastoji spojiti dva oprečna glazbena stila koja se dosad nisu susrela, a koja u sebi imaju fantaziju, romantiku i nostalgiju. Spajanjem ova dva stila želi se dati novi pojam bećarluka i naglasiti DIY (uradi sam) način umjetničkog stvaranja, koje je pod utjecajem stare šokačke i narodne kulture. Upravo zato sam za svoje umjetničko stvaralaštvo smislio termin “ŠokaDIYa” koji obilježava moderne oblike vizualne umjetnosti i glazbe pod utjecajem šokačke kulture.

“Što se tiče utjecaja, na nas vrše utjecaje Zvonko Bogdan, Zlatni Dukati i stari ciganski tamburaši, koliko i the Velvet Underground, Brian Jonestown Massacre, King Gizzard & Lizard Wizard i The Growlers. Želimo donijeti originalnost i zanimljivost u slavonsko stvaralaštvo koje je mnogo puta u umjetnosti okarakterizirano kao “zaostalo” i “naivno”, kao i dati novi žar i zanimljivost kako psihodeličnom rocku, tako i tamburaškoj glazbi”, poručuju iz Ukletog dukata.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X