Ukleti Dukat izbacio drugi singl kojim najavljuje svoj debitantski album

Mladi slavonski sastav predstavlja ‘Dva dukata za poslije’ s nadolazeće ploče ‘Odavno sa druma’.

Ukleti dukat (foto: Screenshot)

Bend Ukleti Dukat, koji se predstavio prije godinu i pol dana singlom “Kada budeš išo preko”, u međuvremenu je marljivo radio na svome debitantskom albumu “Odavno sa druma”. Sada predstavljaju drugi spot i singl za pjesmu “Dva dukata za poslije” koja najavljuje i sam album koji izlazi 22. kolovoza.

Pjesma i spot se bave dualizmom : žena-muškarac, ljubav-zloba, dan-noć, stvarnost-fikcija – prikazanu kroz život i oči seljana malog šokačkog sela. Upravo zbog toga prvi dio spota je “bootlegana” snimka emisije “Lijepom našom”, koja na lo-fi način prikazuje reinterpretirani folklor, koji kada se izvadi iz svog konteksta sela i stavi na modernu pozornicu, izgleda poprilično psihodelično i futuristički. Drugi dio je spota sniman život i običaji u selu Bošnjaci, gdje ljudi umjesto reinterpretiranog dijela, žive narodnu kulturu punim plućima.

Pjesma je stvarana pod nekoliko utjecaja; u ovom slučaju više garažno-psych rock nego čisto tamburaških, no svakako valja izdvojiti utjecaje Zvonka Bogdana i starih ciganskih tamburaša, kako i Brian Jonestown Massacrea i The Velvet Undergrounda. Ukleti Dukat teži spajanju narodne slavonske i tamburaške glazbe sa psihodeličnim i garažnim rockom, te na svojem budućem albumu najavljujemo svakake nespojive oprečnosti i glazbene začudnosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X