Ukrajinska spisateljica Haska Šijan, dobitnica Europske nagrade za književnost, virtualno na Sajmu knjige i stripa BOOKA

Sajam knjige i stripa BOOKA i Edicije Božičević pozivaju vas na predstavljanje knjige „Iza leđa” nagrađivane ukrajinske spisateljice Haske Šijan, u petak, 25. ožujka 2022. godine u 16.30 sati u prostoru Hale Zagreb u Heinzelovoj 96.

Haska Šijan (Foto: Hanna Hrabarska)

Uz autoricu knjige, koja će se priključiti putem Zooma, o knjizi će govoriti prevoditeljica i profesorica ukrajinskog jezika i književnosti, dr. sc. Dariya Pavlešen te urednik knjige Josip Ivanović. Knjige ukrajinskih autorica i autora prodavat će se po promotivnim cijenama, a 50% zarade donirat će se za pomoć ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj.

Haska Šijan [Галина (Гаська) Шиян] rođena je 1980. godine u Lavovu. Studirala je klasičnu filologiju na Lavovskom sveučilištu. Bavi se pisanjem, prevođenjem i fotografijom. Suvlasnica je knjižare u svom rodnom gradu i autorica zapaženog bloga. S Tilom Schulzom pokrenula je radionicu kreativnog pisanja pod nazivom „Priča za jedan vikend”. Aktivno se zalaže za povećanje transparentnosti u javnoj nabavci knjiga i udžbenika u Ukrajini. Njezin prvi roman, Lovi, doktore, lovi! objavljen je 2014., a njegov veći dio napisan je na mobitelu dok je ležala u bolnici. Pozornost javnosti i Europsku nagradu za književnost stekla je 2019. godine svojim drugim romanom, Iza leđa. Trenutno živi i radi u Kijevu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X