Ultimativna kolekcija Lačnog Franza i Zorana Predina

Dvostruko CD izdanje u nakladi Croatia Recordsa obuhvaća najbolje trenutke slovenske grupe Lačni Franz kao i solo rad Zorana Predina.

Zoran Predin i Django Quartet (RDD)

Poznata mariborska rock grupa Lačni Franz sa svojim karizmatičnim frontmanom Zoranom Predinom obilježila je jugoslavensku rock scenu 80-ih godina prošlog stoljeća. Crnohumorni stihovi Zorana Predina obogaćeni metaforičkim izrazima s velikom dozom autoironije, postali su zaštitni znak Lačnog Franza. Prvi studijski album Ikebana donio je hitove Praslovan, Stari vojak, Šankrok, Bitles i još mnoge. Uslijedili su albumi Adijo pamet, Ne mi dihat za ovratnik, Slišiš školjka poje ti, Slon med porcelanom, a najviše ih je proslavio posljednji album originalne postave Na svoji strani, objavljen 1986. Lačni Franz bio je čvrsta linija (jugo)slovenskog novog vala.

Nakon konačnog raspada grupe 1997., Zoran Predin je nastavio solo karijeru, a nastupao je i s mnogim grupama poput Los Malancanos, Ambasadoriji užitka ili ciganskim orkestrom Šukar.

Bend se ponovno okupio 2005. te su održali niz koncerata na prostorima bivše države.

Na prvom CD-u Ultimate Collectiona nalaze se uspješnice Lačnog Franza, a drugi CD sadrži najbolje od Zorana Predina, sve prema njegovom vlastitom odabiru. Zanimljivo, ova “ultimativna zbirka” ima i svoj bonus: podlistak s autorovim komentarima na odabrane pjesme.

Treba istaknuti kako je Zoran Predin svestrani umjetnik, koji se pokazao kao izvrstan autor filmske i kazališne glazbe. Osim toga, okušao se i u etno glazbi, posebno u žanru gypsy swinga te je osnovao Mar Django Quartet s kojim još i danas završava svoje koncerte.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X