Umjetna inteligencija napisala pjesmu temeljenu na stihovima The Strokesa

Comedy bend objavio je pjesmu baziranu na stihovima Strokesa koju su napisali uz pomoć umjetne inteligencije.

  • 8
    Shares
The Strokes (izvor: Wikipedia)

Tehnološki i glazbeni kolektiv Botnik napisali su stihove za pjesmu “I Don’t Want To Be There” koristeći obilatu pomoć algoritama kojih su izvukli iz stihova Strokesa i ubacili u softver. Zatim je tim umjetnika, glazbenika i developera pjesmu nasnimio u jednom čikaškom studiju.

Magazin Dazed navodi da je pjesma dio onoga što je Botnik kolektiv izračunao da je matematički perfektan pop album kojeg su nazvali “The Songularity”. Poslušajte kako zvuči pjesma “I Don’t Want To Be There” sa matematički perfektnog pop albuma.

“Očekujem da ćemo nastaviti svjedočiti tehnologiji umjetne inteligencije koja će ljudima pomoći da stvari u životu obavljaju znatno brže uz što je moguće manje odluka”, izjavio je Jamie Brew iz Botnika.

Podsjećamo, magazin Dazed nedavno je lansirao kampanju koju su nazvali “AGE OF AI”, odnosno “ERA UMJETNE INTELIGENCIJE”, kojoj je namjera istražiti na koji bi način glazbeni izdavači, zajedno sa glazbenicima, mogli profitirati od korištenja umjetne inteligencije u kreativne svrhe.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X