Umro je Andrej Pintarič, bubnjar grupe Lačni Franz

‘Javljam žalosnu vijest da je nakon teške bolesti umro Andrej Pintarič, legendarni bubnjar skupine Lačni Franz’, napisao je na svom Facebook profilu Zoran Predin.

Andrej Pintarič (Foto: Mišo Hochstaetter, izvor: album Lačni Franz ‘Petnajstletnica v živo’ 1995.)

Prvi veći uspjeh Lačni Franz doživio je na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine. Okupivši prvu postavu u sastavu Andrej Pintarič (bubnjevi), Zoran Stjepanovič (bas gitara) i Mirko Kosi (klavijature), Zoran Predin i Oto Rimele krenuli su s intenzivnim uvježbavanjem materijala jer nisu htjeli održati koncert s manje od dvadesetak pjesama.

Osvojili su nagradu za interpretaciju, a ubrzo nakon toga objavljuju i debitantski album “Ikebana” koji je snimljen za samo trideset i šest sati u produkciji Borisa Belea (Buldožer). Album je donio njihov prepoznatljiv stil, ali je iz nepoznatih razloga bio etiketiran kao šund, te zbog toga i bio posebno oporezivan.

Bubnjarski potpis Andreja Pintariča utkan je u poznatu kompliciranu glazbenu podlogu grupe Lačni Franz, ali i hitove koji su je proslavili poput “Ne mi dihat za ovratnik”i “Na svoji strani”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X