Umro je Chadwick Boseman, zvijezda filma ‘Black Panther’

Glumac je četiri godine bolovao od raka debelog crijeva.

Chadwick Boseman (foto: Gage Skidmore / Wikipedia)

Chadwick Boseman umro je u petak u dobi od 43 godine. Glumcu najpoznatijem po ulozi u blockbusteru “Black Panther” 2016. dijagnosticiran je rak debelog crijeva. Boseman je umro u svom domu u Los Angelesu uz svoju ženu i obitelj. Nikada nije javno govorio o svojoj bolesti.

“Bio je pravi borac i snimio je mnoge filmove koje ste toliko voljeli,” stoji u izjavi obitelji. “Filmove poput “Marshall”, “Da 5 Bloods”, “Ma Rainey’s Black Bottom” i druge, snimio je za vrijeme i između brojnih operacija i kemoterapija. Najveća čast karijere bila mu je na platnu oživjeti kralja T’Challu u “Black Panther”.

Boseman je poznat i po ulogama stvarnih velikana iz povijesti kao što su James Brown u “Get on Up”, Jackie Robinson u “42” te Thurgood Marshall u “Marshall”. Najveću slavu ipak mu je donijela uloga u Marvelovom hitu “Black Panther” koji je nominiran za sedam Oscara, uključujući i onaj za najbolji film.

Posljednji film u kojem smo ga mogli gledati bio je “Da 5 Bloods” redatelja Spikea Leeja, u kojem je tumačio Normana Earla Hollowaya, borca za slobodu u Vijetnamskom ratu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X