Umro je Donald Sutherland

Donald Sutherland, omiljeno filmsko lice više od 50 godina čiji topli, bogati glas bio jednako prepoznatljiv kao i plemićki stav koji je donosio u mnogim svojim ulogama, preminuo je danas, u četvrtak, u dobi od 88 godina.

Donald Sutherland (Foto: Festival TV Monte-Carlo / Wikipedia)

Agencija CAA potvrdila je smrt Donalda Sutherlanda Hollywood Reporteru, dodajući da je preminuo u Miamiju nakon duge bolesti.

Sutherlandov sin Kiefer također je objavio vijest o očevoj smrti na društvenim mrežama, napisavši: “S teškim srcem vam javljam da je moj otac, Donald Sutherland, preminuo. Osobno smatram da je jedan od najvažnijih glumaca u povijesti filma. Nikad nije posustao pred ulogom, bila ona dobra, loša ili ružna. Volio je ono što je radio i radio je ono što je volio, i više se ne može tražiti od života. Živio je dobro.”

Epitom prvorazrednog karakternog glumca — uvijek pouzdan, a često iznenađujući — Sutherland je predstavljao nekoliko era Hollywooda, probijajući se tijekom 1960-ih kada je industrija ulazila u razdoblje egzistencijalne neizvjesnosti, postajući zvijezda tijekom renesanse kontrakulture 1970-ih, te kasnije prelazeći u poštovanog starijeg glumca, čija je neosporiva autentičnost oživljavala svaki film u kojem se pojavio, bilo kao tajanstveni uzbunjivač u “JFK-u” ili spletkaroški predsjednik “Snow” u filmovima Igre gladi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X