Umro je Jack Sonni, gitarist grupe Dire Straits

Jack Sonni, američki gitarist britanskog benda Dire Straits umro je u dobi od 68. godina. Sonni je svirao i na legendarnom albumu ‘Brothers In Arms’.

Jack Sonni (Foto: Wikipedia)

Grupa Dire Straits je na svom Twitter profilu u četvrtak 31. kolovoza objavila: “Jack Sonni počivaj u miru”. Uzrok smrti nije naveden.

Dire Straits, jedan od najslavnijih rock bendova svih vremena, ostvario je svoju reputaciju kroz virtuoznu gitaru Marka Knopflera. Međutim, jedan član benda, koji se pridružio kasnije u njihovoj karijeri, ostavio je neizbrisiv trag i zaslužuje da ga se više od tapšanja po ramenu zove “drugim gitaristom u Dire Straits”. Riječ je o Jacku Sonniju, koji je pridonio svojim vještinama i kreativnošću na najkomercijalnijem albumu benda, “Brothers In Arms”, iz 1985. godine.

Jacku Sonni, rođen u Pennsylvaniji, pridružio se Dire Straits bendu 1984. godine, prema kraju njihove prve aktivne ere koja je trajala od 1977. do 1988. godine. Njegova uloga u bendu nije bila samo kao gitarista, već i kao svirača sintesajzera, što je donijelo novu dimenziju zvuku benda.

Priča o Sonniju u Dire Straits počela je mnogo prije njegove službene integracije u bend. 1978. godine, dok je radio u glazbenoj trgovini na Manhattanu u New Yorku, upoznao je braću Marka i Davida Knopflera. Njihova zajednička ljubav prema glazbi i gitari brzo ih je povezala, a Sonni je ubrzo putovao iz SAD-a u London kako bi posjetio njihov dom. Ova iskustva i prijateljstva stvorila su temelje za buduću suradnju.

Nakon što je napustio Dire Straits, Sonni je nastavio svirati i vratio se bendu The Leisure Class kojeg je osnovao krajem ’70-ih. Također se redovito pojavljivao s drugim bivšim članovima Dire Straits u projektu pod nazivom Dire Straits Legacy.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X