Umro je Miša Aleksić, jedan od osnivača i basist Riblje čorbe

Miša je preminuo u 68. godini od koronavirusa.

Miša Aleksić (Foto: Wikipedia)

Miša Aleksić liječio se u beogradskom KBC-u gdje mu se stanje prije nekoliko dana pogoršalo, te je bio završio na respiratoru. Basist Riblje čorbe preminuo je danas u nedjelju 29. studenog, kako javljaju srpski mediji.

Miša Aleksić započeo je karijeru 1970. godine u bendu pod nazivom Rojali kao bas gitarist i vokal. Bend je 1970. godine osvojio drugo mjesto na natjecanju koje je organizirao urednik emisije Radio Beograda “Večer s radiom”. Aleksić je 1971. godine otišao u Sjedinjene Države, gdje je završio srednju školu Pikesvilleu. S ostalim studentima osnovao je rockabilly bend Shi-Muh-Fuh (skraćeno od Shit Motherfucker).

Pod utjecajem glazbe Grand Funk Railroad, Deep Purple i Led Zeppelina, Aleksić je nakon povratka u Jugoslaviju osnovao bend SOS s Draganom Štulovićem (gitara), Draganom Tasićem (gitara) i Stevanom Stevanovićem (bubnjevi). Nakon što je Tasić napustio bend, SOS je nastavio nastupati kao trio. Štulović i Stevanović napustili su bend 1977. godine, a zamijenili su ih Rajko Kojić i Vicko Milatović. Aleksić, Kojić i Milatović 1978. godine osnovali su sastav Riblja Čorba s bivšim vokalom benda Rani mraz Borom Đorđevićem.

S grupom je snimio svih 18 studijskih albuma, a pored toga se bavio i pisanjem pjesma i za druge glazbenike, kao i producentskim radom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X