Umro je naš istaknuti producent Miro Vidović

Nakon duge i teške bolesti umro je Miro Vidović, čovjek koji je osnovao legendarni zagrebački Morris studio.

Miro Vidović

Miro Vidović osnivač je Morris studija, mjesta gdje su snimljeni najznačajniji domaći hip-hop albumi poput “Slušaj Mater” Ede Maajke, “Male stvari” Elementala, “Vrućina gradskog asfalta” Tram 11, “Lovci na šubare” Bolesne braće i mnogih drugih. Vidović je bio čovjek koji je otkrio 2Cellos i startao njihovu planetarno popularnu karijeru.

Osim što ga se s pravom drži za jednog od kamena temeljaca kad je u pitanju produkcija hrvatskog hip-hopa, u studiju Morris su snimali ili masterirali brojni jazz, pop i rock glazbenici kao što su Arsen i Matija Dedić, Oliver Dragojević, Nina Badrć, Cubismo, Šaban Bajramović, TBF, Kandžija, Dino Dvornik, Darko Rundek, Tereza Kesovija, Maksim Mrvica, Severina…

Vidović je otvorio Morris studio 1997. godine. Odrastao je u Vukovaru gdje je učio i klasičnu gitaru, studirao je u Osijeku, a tijekom rata je u Njemačkoj bio ulični svirač.

Imao je izniman ugled među kolegama i glazbenicima. Profesionalac koji je uvijek bio fokusiran na glazbu i ljude s kojima je radio. Njegov Morris studio u Preradovićevoj ulici bio je više od studija, bilo je to mjesto gdje se okupljala scena i gdje su se razmjenjivale ideje i gdje se učilo o glazbi i produkciji.

S odlaskom Mire Vidovića hrvatska scena pretrpjela je veliki gubitak.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X