Umro je Nenad Stefanović Japanac, jedan od najboljih basista ex Yu

Nenad Stefanović Japanac koji je između brojnih studijskih izdanja svirao u Bajaginim Instruktorima i grupi Piloti, umro je u 62. godini od raka.

Nenad Stefanović Japanac (Izvor: Facebook / Bajaga i Instruktori)

Rođen 1959. godine u Kruševcu, Nenad Stefanović Japanac snimio je preko 200 glazbenih radova kao autor i aranžer. Za mnoge je bio najbolji basist ovih prostora koji je svirao gotovo sa svim velikim imenima bivše scene od Bajaga i Pilota preko Bijelog dugmeta do Olivera Mandića, Đorđa Balaševića i drugih.

Umro je 8. siječnja 2021. godine od raka.

“Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše, odlaskom Nenada Stefanovića Japanca, našeg prijatelja i kolege, jednog od najboljih bas gitarista ikada na ovim, i ne samo ovim prostorima. Neša je svirao na našim albumima “Sa druge strane jastuka”, “Prodavnica tajni”, “Muzika na struju”, i na mnogim drugim pesmama. Svirao je sa velikim brojem naših kolega. Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska. Počivaj u miru, dragi Nešo. Ovaj svet muzike više neće biti isti bez tebe. Vole te tvoji Bajaga i Instruktori”, napisano je na službenom Facebook profilu Bajage i Instruktora.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X