Umro je Nenad Stefanović Japanac, jedan od najboljih basista ex Yu

Nenad Stefanović Japanac koji je između brojnih studijskih izdanja svirao u Bajaginim Instruktorima i grupi Piloti, umro je u 62. godini od raka.

Nenad Stefanović Japanac (Izvor: Facebook / Bajaga i Instruktori)

Rođen 1959. godine u Kruševcu, Nenad Stefanović Japanac snimio je preko 200 glazbenih radova kao autor i aranžer. Za mnoge je bio najbolji basist ovih prostora koji je svirao gotovo sa svim velikim imenima bivše scene od Bajaga i Pilota preko Bijelog dugmeta do Olivera Mandića, Đorđa Balaševića i drugih.

Umro je 8. siječnja 2021. godine od raka.

“Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše, odlaskom Nenada Stefanovića Japanca, našeg prijatelja i kolege, jednog od najboljih bas gitarista ikada na ovim, i ne samo ovim prostorima. Neša je svirao na našim albumima “Sa druge strane jastuka”, “Prodavnica tajni”, “Muzika na struju”, i na mnogim drugim pesmama. Svirao je sa velikim brojem naših kolega. Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska. Počivaj u miru, dragi Nešo. Ovaj svet muzike više neće biti isti bez tebe. Vole te tvoji Bajaga i Instruktori”, napisano je na službenom Facebook profilu Bajage i Instruktora.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X