Umro je Pete Burns, frontmen grupe Dead or Alive

Osnivač britanske pop grupe Dead or Alive umro je u 57. godini od posljedica teškog srčanog udara.

Pete Burns
Pete Burns

Vijest o smrti pop zvijezde iz 80-tih objavio je njegov menadžer Steve Coy, koji je u dirljivoj objavi nazvao Pete Burnesa “vizionarom i prelijepom talentiranom dušom” koja će svima nedostajati.

Pete Burnes rođen je u Bebingtonu 1959. godine. O svojem je djetinjstvu pisao u autobiografiji “Freak Unique”, opisavši majku kao alkoholičarku koja je u nekoliko navrata pokušala izvršiti samoubojstvo, no unatoč tome je bila najbolja majka na svijetu.

“Živio sam, sada znam, vrlo usamljeno djetinjstvo. Nisam ga imao s čime usporediti, pa mi se tada činilo da je u redu. Rijetko sam izlazio iz kuće, nije bilo potrebno; imao sam tajni svijet kojeg sam dijelio s majkom. U tim ranim godinama nisam mogao poželjeti boljeg prijatelja od nje… Dala mi je snagu da sanjarim, snagu da se maknem s mjesta koja mi nisu zabavna i uronim u svoju glavu i budem negdje drugdje”, pisao je Burns u autobiografiji.

Školu je napustio s 14 godina, nakon što je pozvan kod ravnatelja jer je došao na nastavu ofarban u crveno, bez obrva i s jednom ogromnom naušnicom.

Burns je, osim po legendarnim dance hitovima “That’s the Way (I like it)” i “You Spin Me Round (Like a Record)”, poznat i po tome što se tijekom života, prema vlastitom priznanju, podvrgnuo više od 300 plastičnih operacija u potrazi za savršenim fizičkim izgledom. Zbog toga je za života često bio predmetom ismijavanja.

S operacijama je započeo u svom punkerskom periodu nakon što mu je u nekoj tučnjavi u Liverpoolu razbijen nos, nakon čega je imao desetak korektivnih operacija koje su pošle po zlu. Pete Burns je zbog toga tužio kirurge za nemar i dobio odštetu u iznosu od 450 tisuća funta, što mu je omogućilo da se podvrgne još dvjestotinjak operacija u sljedećih nekoliko godina.

Popularnost je stekao u osamdesetima kad je osnovao bend Dead or Alive, dok se u posljednje vrijeme od zaborava štitio gostovanjima u reality emisijama, povremeno radeći i kao voditelj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X