Umro je producent i DJ Andrew Weatherall

Andrew Weatherall umro je u 57. godini od plućne embolije.

Andrew Weatherall (Foto: Wikipedia)

Britanski producent poznat po radu s grupom Primal Scream, te pionir house glazbe kad je u pitanju posao DJ-a, umro je 17. veljače od plućne embolije, kako javlja njegov menadžment.

“Duboko nam je žao što objavljujemo da je Andrew Weatherall, poznati DJ i glazbenik preminuo u ranim jutarnjim satima, u ponedjeljak, 17. veljače 2020., u bolnici Whipps Cross u London. Uzrok smrti bila je plućna embolija. Liječio se u bolnici, ali nažalost ugrušak krvi dospio je do njegovog srca. Njegova je smrt bila brza i mirna”, glasi službeno izvješće.

Odrastajući u bogatoj britanskoj post-punk sceni, Weatherall je ušao u svijet DJ-a u kasnim 1980-ima, postajući pionir acid house pokreta. “Kum” te scene, Danny Rampling zapazio ga je na jednoj zabavi i pozvao ga da odsvira set u svom znamenitom žarištu Shoom, gdje je Weatherall na kraju postao redovni DJ. Osim što je svirao uz Paula Oakenfolda i Nicka Hollowaya, pokrenuo je vlastitu etiketu pod nazivom Boy’s Own Recordings.

Weatherall je ubrzo postao poznat po svojim remiksevima, počevši od snimanja Oakenfoldove “Hallelujah”. Remiksao je “World in Motion” New Ordera,  Saint Etienneovu  obradu Neil Youngove “Only Love Can Break Your Heart”, kao i “Soon” My Bloody Valentinea dok je remiks “I’m Losing More Than I’ll Ever Have” Primal Screama bio tek početak plodne suradnje s tim škotskim bendom.

Producirao je  “Screamadelicu”, album s kojim su se Primal Scream probili na scenu.  Njegov dodatak sampleaova i acid house detalja gurnuo je album “Screamadelica” u neistražen teritorij, načinivši ga jednim od najvažnijih britanskih rock albuma 1990-ih.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X