Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u Starom Lazu prošlog tjedna kad je izgubio kontrolu nad vozilom.

Rajko Dujmić

Rajko Dujmić je umro u 66. godini od posljedica prometne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede glave. Od prošlog tjedna bio je priključen na respirator na odjelu intenzivnog liječenja na Sušaku.

Rajko Dujmić bio je jedan je od najznačajnijih hrvatskih muzičara i kompozitora zadnjih tridesetak godina. Rođen je 7. kolovoza 1954. u Zagrebu, gdje sredinom 1970-ih i započinje značajniju muzičku karijeru nakon što je završio srednju glazbenu školu na smjeru violina, te je potom apsolvirao na Pedagoškoj akademiji.

Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli, Klan i Zlatni akordi. Prva mu je autorska pjesma izvedena na Boom festivalu u Ljubljani.

Većinu svoje karijere Dujmić je proveo u Novim fosilima, čija je najprodavanija ploča “Budi uvijek blizu” iz 1981. godine bila prodana u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na tom albumu su neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila poput “Košulja plava”, “Tonka”, “Budi uvijek blizu” i “Ključ je ispod otirača”.

S Novim fosilima, Dujmić je 1987. nastupio i na Pjesmi Eurovizije za Jugoslaviju. Tokom svoje bogate i uspješne karijere surađivao je s našim najboljim izvođačima, a njegove pjesme pjevali su: Neda Ukraden, Jasna Zlokić, Ljupka Dimitrovska, Marina Tomašević, te grupe Novi fosili i Riva, s kojom je i pobijedio na Euroviziji 1989. u Lausannei.

Dobitnik je Porina za životno djelo.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X