Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u Starom Lazu prošlog tjedna kad je izgubio kontrolu nad vozilom.

Rajko Dujmić

Rajko Dujmić je umro u 66. godini od posljedica prometne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede glave. Od prošlog tjedna bio je priključen na respirator na odjelu intenzivnog liječenja na Sušaku.

Rajko Dujmić bio je jedan je od najznačajnijih hrvatskih muzičara i kompozitora zadnjih tridesetak godina. Rođen je 7. kolovoza 1954. u Zagrebu, gdje sredinom 1970-ih i započinje značajniju muzičku karijeru nakon što je završio srednju glazbenu školu na smjeru violina, te je potom apsolvirao na Pedagoškoj akademiji.

Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli, Klan i Zlatni akordi. Prva mu je autorska pjesma izvedena na Boom festivalu u Ljubljani.

Većinu svoje karijere Dujmić je proveo u Novim fosilima, čija je najprodavanija ploča “Budi uvijek blizu” iz 1981. godine bila prodana u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na tom albumu su neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila poput “Košulja plava”, “Tonka”, “Budi uvijek blizu” i “Ključ je ispod otirača”.

S Novim fosilima, Dujmić je 1987. nastupio i na Pjesmi Eurovizije za Jugoslaviju. Tokom svoje bogate i uspješne karijere surađivao je s našim najboljim izvođačima, a njegove pjesme pjevali su: Neda Ukraden, Jasna Zlokić, Ljupka Dimitrovska, Marina Tomašević, te grupe Novi fosili i Riva, s kojom je i pobijedio na Euroviziji 1989. u Lausannei.

Dobitnik je Porina za životno djelo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X