Umro je Ric Ocasek iz grupe The Cars

Legendarni pjevač grupe The Cars pronađen je u nedjelju 15. rujna mrtav u svom domu na Manhattanu u New Yorku u dobi od 75 godina.

Ric Ocasek (Foto: Wikipedia)

Grupa The Cars osnovana je u Bostonu 1976. godine. Debitantski album iz 1978. prodan je u šest milijuna kopija u SAD-u i iznjedrio evergrine “My Best Friend’s Girl”, “Just What I Needed” i “Good Times Roll”.

Drugi album “Candy-O” iz 1979. otvorio im je vrata i u Australiji s hitom “Let’s Go”, da bi u ranim 1980-ima The Cars bili jedan od najvećih bendova generacije s hitovima poput “Shake It Up”,”You Might Think” i “Drive”.

Grupa je prestala s radom 1988. nakon albuma “Door To Door” (1987.) koji nije postigao uspjeh prethodnih albuma, dok je “You Are The Girl” ostala zapamćena kao posljednja pjesma The Carsa.

Glasine o reunionu počele su nakon objavljivanje “The Cars Anthology” diskografske kuće Rhino, ali se grupa nije nikad ponovno okupila u originalnoj postavi. Godine 2000. suosnivaču, basisti i pjevaču Benjaminu Orru dijagnosticiran je rak pankreasa, te je iste godine umro u dobi od 53 godine.

Pet godina kasnije Elliott Easton i Greg Hawkes pokušali su ponovno okupiti bend, ali Ocasek nije bio zainteresiran. Umjesto toga su doveli Todda Rundgrena i nastupali naredne dvije godine kao The New Cars. Ta postava nije iznjedrila niti jedan novi album, ni singl.

Tek se 2011. Ocasek, Easton, Hawkes i bubnjar David Robinson sastaju i objavljuju svoju prvu zajedničku pjesmu “Sad Song” nakon 30 godina. U svibnju iste godine The Cars objavljuju sedmi, ujedno i posljednji album “Move Like This” i sviraju 11 koncerata u Sjevernoj Americi.

Ric Ocasek je također imao i solo karijeru tijekom koje je objavio sedam albuma.

Imao je šest sinova, po dvojicu iz svakog od njegova tri braka. Uzroci smrti u ovom trenutku nisu poznati javnosti.

Zadnje od Vijesti

Umro je Bill Withers

Pjevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu 'Ain't No Sunshine' umro
Idi na Vrh
X