HBO priprema prequel ‘Igre prijestolja’ o kući Targaryen

Serija će se fokusirati na građanski rat tj. ‘Ples zmajeva’ (The Dance Of The Dragons).

  • 1
    Share
‘Game Of Thrones’ poster (HBO)

Prema pisanju EW-a, serija će se fokusirati posebno na “Dance of the Dragons” kronike, odnosno na građanski rat između Rhaenyre i Aegona Targaryena za kontrolu nad sedam kraljevstava. Rat se dogodio otprilike 200 godina prije događaja prikazanih u “Igri prijestolja”.
Radnja serije će se povući iz “Vatre i krvi”, nedavno objavljene knjige Georgea R. R. Martina o povijesti kuće Targaryen. Ryan Condal piše pilot epizodu, a Martin je na čelu kao izvršni producent.

Ova još uvijek neimenovana serija je drugi prequel “Igre prijestolja” koji je naručio HBO. Već je u razvoju prequel serijal postavljen u vrijeme prije 5.000 godina, koju je stvorila Jane Goldman, a između ostalih su glumili Naomi Watts, Naomi Ackie i Jamie Campbell Bower.

Kad je HBO prvi put započeo s izrađivanjem svojih planova za “Post of Game of Thrones”, mreža je angažirala čak pet različitih pisaca kako bi svaki razvio različit spin-off koji bi “istraživao različita vremenska razdoblja ogromnog i bogatog svemira Georgea RR Martina.” U svom prošlogodišnjem blogu Martin je otkrio da su se ta dva projekta “lijepo razvijali” pored Goldmanove serije.

Vjerojatno je “Varta i krv” jedna od tih serija; nema riječi o tome što bi drugi projekt mogao uključivati ​​ili je još u razvoju. Voditelj HBO-a Casey Bloys ranije je rekao da nema garancije da će razni GOT-ovi izdanci uspjeti doći do ostvarenja. „Ideja je ne raditi četiri showa (ili pet). Letvica kvalitete koju su postavili (David Benioff i DB Weiss) toliko je visoka da se nadam da ćemo dobiti bar jedan show koji to i ispunjava.”

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X