Umro je Richard Corben, legendarni strip autor

Vijest o smrti Richarda Corbena u 81. godini objavio je Jack Strnad, njegov kreativni suradnik objavom poruke Corbenove udovice Done.

Richard Corben, autoportret i naslovnica njegovog strip serijala ‘Den’

“U velikoj žalosti moram podijeliti vijest da je Richard Corben umro 2. prosinca 2020. nakon operacije srca. Nedostajat će puno njegovoj obitelji, prijateljima i obožavateljima”, napisao je Jack Strnad.

“Richard je jako cijenio ljubav prema svojoj umjetnosti koju ste pokazali vi, njegovi obožavatelji. Njegova podrška tijekom desetljeća značila mu je jako puno. Pokušao vam je uzvratiti potporu marljivim radom na svakom umjetničkom djelu koje je izašlo. Iako nas je Richard napustio, njegovo će djelo živjeti i sjećanje na njega će uvijek živjeti u našim srcima. Nastavit ću prodavati Richardovu umjetnost putem web stranice Corben Studios na adresi corbencomicart.com. Također ću upravljati tekućim pposlovima međunarodnog objavljivanja njegova djela. Molim vas, dajte meni i mojoj obitelji malo vremena da se dođemo sebi i vratit ćemo vam se 2021. godine”, napisao je u nastavku.

Richard Corben ‘Bloodstar’

Richard Corben rođen je 1. listopada 1940. godine i bio je ostvareni i široko priznati umjetnik stripa, animator, ilustrator i izdavač. Najpoznatiji je po svojim hororima i fantastičnim pričama, uključujući rad u Creepyju, Eerieu, Vampirelli, kao i u Métalu Hurlantu i časopisu Heavy Metal, uključujući i svoju seriju Den, iz vlastitog izdavačkog otiska, Fantagor Press.

Poznat po korištenju masne crne boje, neujednačenim efektima i ekstremnim pozama tijela, mišićavosti i golotinje, stekao je širu popularnost stripovima objavljivanim u šezdesetim godinama na DC Comicsu, crtajući “Hellblazer”, adaptirajući klasičnu horor priču “The House on the Borderland” Williama Hope Hodgson za DC Vertigo otisak i rad sa svojim “Hellblazer” piscem Brianom Azzarellom na serijalima Marvelovog “Hulka”, potom “The Punisher: The End with Garth Ennis”, kao i “Ghost Rider”, “Starr The Slayer” i “Haunt Of Horror”. Također je radio na “Bigfootu” za IDW, te “Conan Of Cimmeria” i “Hellboy” za Dark Horse.

Richard Corben, rad iz vremena angažmana za Heavy Metal

U siječnju 2018. osvojio je prestižni Grand Prix u Angoulêmeu i predsjedavao festivalom 2019. Ranije ove godine, Parallax Studio najavio je pretprodukciju animiranog filma “To Meet the Faces You Meet” temeljen na stripu “Fever Dreams” koji je ilustrirao Corben, a napisao Jan Strnad. Corben i Strnad nedavno su uspješno pokrenuli svoju najnoviju suradnju, “Mutant World” i “Son Of Mutant World”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X