Umro je Ronnie Hawkins, slavni mentor The Banda

Američki glazbenik koji je slavu stekao u Kanadi doživio je 87 godina.

Ronnie Hawkins (foto: Wikipedia)

Umro je Ronnie Hawkins, rock’n’roll zvijezda uz koju se probila skupina kanadskih i američkih glazbenika koja će kasnije biti poznata kao The Band.

Hawkins, Amerikanac koji će postati jednim od najvažnijih rokera u kanadskoj povijesti, umro je u dobi od 87 godina nakon što je obolio. “Otišao je mirno, jednako lijep kao i uvijek,” izjavila je njegova supruga Wanda za The Canadian Press.

Odajući počast Hawkinsu, Robbie Robertson iz The Banda izjavio je kako ga je ovaj naučio “pravila ceste”. “Nije bio samo velik umjetnik, sjajan izvođač i vođa sastava, već je imao i smisao za humor kakvog nema,” napisao je Robertson na Twitteru. “Za valjanje po podu i potpuno jedinstven. Da, Bog stvori samo jednog takvog. Živjet će u našim srcima zauvijek. Moja duboka sućut obitelji.”

Robertson i ekipa pratili su Hawkinsa između 1961. i 1963., ali nisu prodavali mnogo ploča, pa će sredinom šezdesetih početi služiti kao prateći bend Boba Dylana, a do kraja desetljeća će snimati i vlastiti materijal kao The Band. Unatoč tome, Hawkins ostao u kontaktu s The Bandom i bio je jedan od gostiju 1976. na njihovom oproštajnom koncertu koji je pretvoren u legendarni dokumentarac Martina Scorsesea The Last Waltz.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X