Umro je Saša Zalepugin

Prije 40 dana doživo je moždani udar i od tada se nalazio na jedinici intenzivne njege na zagrebačkom Rebru.

Saša Zalepugin (foto: zalepugin.com)

U 92. godini umro je legendarni TV voditelj Saša Zalepugin. Prije 40 dana doživo je moždani udar i od tada se nalazio na jedinici intenzivne njege na zagrebačkom Rebru. Vijest je na društvenim mrežama objavila njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin.

Zalepugin je bio urednik Zabavnog program TV Zagreb od 1971. do 1973., kada je započelo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom “Nedjeljom popodne” koja je pokrivala teme kao što su sport, moda, film, glazba, kazalište, kulturna baština, zanimljivosti iz Hrvatske i inozemstva u trajanju od 4 sata.

Zalepugin, Željka Fattorini i Božo Sušec (foto: HRT)

Kao novinar je intervjuirao neke od najistaknutijih osoba iz politike, kulture i glazbe, uključujući imena kao što su Nixon, Humphrey, Sinatra, Loren, Rostropović i drugi. U isto vrijeme tijekom sedamdesetih uspješno je organizirao mnoge javne manifestacije kao što su prestižni međunarodni Modafest u Hvaru i Trogiru te stotine modnih revija od kojih jedna je čak i održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, što je predstavljalo apsolutni presedan.

Od 1982. angažiran je na istraživanju uzroka i posljedica štetnog zračenja na ljudsko zdravlje. Tvrdio je da je uspio pronaći način potpunog eliminiranja štetnog zračenja na ljudsko okruženje, što je nastojao i znanstveno dokazati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X