Umro Phil ‘Philty Animal’ Taylor, bivši bubnjar Motörheada

Phil Taylor umro je u srijedu u 61. godini, izvjestio je njegov dugogodišnji prijatelj i kolega Fast Eddie Clarke na svom Facebook profilu.

Phil 'Philty Animal' Taylor snimljen za naslovnicu albuma 'Ace of Spades' grupe Motorhead
Phil ‘Philty Animal’ Taylor snimljen za naslovnicu albuma ‘Ace of Spades’ grupe Motorhead

“Moj dragi prijatelj i brat preminuo je sinoć. Bio je bolestan već duže vrijeme, ali to ne olakšava osjećaj kad konačno dođe vrijeme. Poznavao sam Phila od njegove 21. godine i bio je pravi karakter. Na sreću smo radili fantastičnu glazbu zajedno i imam puno lijepih sjećanja na naše zajedničko provedeno vrijeme. Počivaj u miru, Phil!”, napisao je na svom postu Fast Eddie Clarke, također, bivši gitarist Motörheada

O smrti je također izvjestio portal Vanyaland.com.

Phil Taylor bio je bubnjar grupe Motörhead u dva navrata; 1975–1984 i 1987-1992. On i Fast Eddie Clarke su zajedno s Lemmyjem Kilmisterom snimili legendarne albume grupe, kao što su “Ace of Spades”, “Overkill”, “Bomber” i mnoge druge, a također su u istoj postavi snimili i live album “No Sleep ’till Hammersmith” ujedno i prvi album grupe koji je 1981. izbio na prvo mjesto britanske ljestvice albuma. Ujedno ga se smatra i jednim od prvih modernih heavy metal bubnjara posebice jer je znao koristiti duplu bass pedalu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1iwC2QljLn4[/youtube]

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X