John Malkovich ima najbizarniji album godine

John Malkovich je sve samo ne dosadni djedica koji čita nove filmske scenarije. Naime, ovih dan najavljuje neobičnu suradnju s Yoko Ono, Seanom Lennonom i grčkim filozofom Platonom.

John Malkovich 'Like Muppet Show'
John Malkovich ‘Like Muppet Show’

U suradnji s fotografom Sandrom Millerom i skladateljem Ericom Alexandrakisom, šašavi Malkovich 27. studenog sprema “Like Muppet Show” – govoreni album na kojem će se pojaviti niz zanimljivih glazbenih imena.

Kako ide priča? Fotogaf Miller je fotografirao Malkovicha prema kompozicijama skladatelja Alexandrakisa. Skladatelj je potom zamolio gospodina Malkovicha da uzme Platona u ruke i fino izrecitira njegovu alegoriju o spilji i to fino postavio kao narativnu zvučnu traku preko skladbi. E, tek sad stvari postaju zanimljive: trojac je svoj mali holistički projekt poslao nizu glazbenika poput Dweezia Zappe, Placeba, Yoko Ono, Seanu Lennonu ili Dandy Warholsima da ih miksaju kako im volja. Eto ti albuma bizarnoga!

Prvi remiks dostupan jest “Cryolife 7:14 A.M.” u produkciji Ono-Lennon. Majka i sin su se poigrali nakon što im je skladatelj poručio: „Rastrančirajte ga kako želite. Snimite iPhoneom kokoške i stavite ih.“ Ljudima nije davao previše smjernica, nego posve slobodne ruke: „Može biti avangardno ili lo-fi koliko ti ljudi to žele.“

I dok čekamo dan prodavaonica vinilnih ploča, prva remiksirana stvar s Malkovichevog bizarnog projekta dostupna je na slušanje gdje ćete moći čuti nimalo uobičajene kompozicije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X