Urban & 4 objavili orkestralnu izvedbu pjesme ‘Dobar znak (Talijaneza)’

Snimka je to njihova gostovanja na Sunčanoj strani Prisavlja prošle godine, a suradnja sa Simfonijskim orkestrom HRT-a ove godine dobiva novu veličinu jer će zajedno nastupiti 10. lipnja u Areni Zagreb.

Damir Urban (Foto: Julien Duval)

Damir Urban i njegova ČetvorkaLuka Toman (gitara), Marko Bradaschia (bubnjevi), Sandi Bratonja (bas gitara, harmonika) i Saša Markovski (klavijature), predstavljaju live izvedbu pjesme “Dobar znak (Talijaneza)”. Snimka je to njihova gostovanja na Sunčanoj strani Prisavlja prošle godine, a suradnja sa Simfonijskim orkestrom HRT-a ove godine dobiva novu veličinu jer će zajedno nastupiti 10. lipnja u Areni Zagreb.

Za orkestralni aranžman pjesme “Dobar znak (Talijaneza)” pobrinuo se Ante Gelo, dok je glazbenike predvodio maestro Alan Bjelinski koji će ravnati i njihovim koncertom u zagrebačkoj Areni. Pjesma je objavljena na hvaljenom albumu “Lipanj, srpanj, kolovoz”, koji je dobitnik nekoliko nagrada Porin. Singlovi “Iskra” i “Sama” proglašeni su Pjesmama godine na dodjelama nagrada Porin, a Damir Urban i Četvorka su za pjesme s ovog izdanja i samog albuma dobili još statue za Album godine, Najbolju izvedbu grupe s vokalom, Najbolju mušku vokalnu izvedbu te Najbolji album rock glazbe.

“S obzirom na to da smo u ovom trenutku fokusirani na koncert sa Simfonijskim orkestrom HRTa u zagrebačkoj Areni, željeli smo objaviti neku od pjesama koje smo u tom aranžmanu već i izveli. Odluka je pala na Dobar znak, odnosno Talijanezu, ne samo zato što će to, nadamo se, biti baš dobar znak, već i zato što nam je to jedna od dražih pjesama s albuma Lipanj, srpanj, kolovoz. Ova verzija pjesme “Dobar znak” je ujedno i prikaz naše suradnje s Gelom, Bjelinskim i Simfonijskim orkestrom HRT-a, ali i mali uvid u glazbenu avanturu koja nas čeka na koncertu u Areni, kojem se neizmjerno veselimo”, istaknuo je Damir Urban.

Svestrani riječki glazbenik na sceni je već više od tri desetljeća, a njegov bogati glazbeni put uključuje godine rada u grupi Laufer te samostalnu karijeru tijekom koje je surađivao s brojnim kolegama. Vlasnik je čitavog niza strukovnih priznanja u vidu nagrada Porin, Rock&OFF, Crni mačak i MTV Gold Award, te priznanja kao što su Nagrada grada Rijeke, te Nagrada Miroslav Korbler Hrvatskog društva skladatelja.

Ulaznice za koncert u Areni Zagreb u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a možete nabaviti u sustavu Entrio.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X