Uvrijeđeni Chris Frantz iz Talking Headsa poručuje Bobu Dylanu da ‘popuši k****’

Bubnjara je pogodilo što je Dylan u svojoj knjizi napisao da su Elvis Costello And The Attractions bili daleko bolji od svih svojih suvremenika, što po logici stvari uključuje i Frantzov bend.

Bob Dylan (foto: Wikipedia)

Bob Dylan nedavno je izdao novu knjigu/zbirku eseja o umjetnosti pisanja pjesama, “The Philosophy of Modern Song”, u kojoj ne govori uvijek laskavo o nekim kolegama glazbenicima. Bubnjar Chris Frantz iz Talking Headsa posebno je bio zatečen Dylanovim drugim esejem, o “Pump It Up” Elvisa Costella, u kojemu piše: “Elvis Costello And The Attractions bili su bolji bend od bilo kojeg od svojih suvremenika. Svjetlosnim godinama bolji.” Frantzu se nije dopalo Dylanovo potpuno zanemarivanje svih “njihovih suvremenika”, jer to uključuje i njegov bend Talking Heads.

“Obožavam novu knjigu Boba Dylana “The Philosophy of Modern Song”,” Frantz je napisao na Facebooku 11. studenoga. “Ali imam jednu zamjerku autoru kada piše da su ‘Elvis Costello And The Attractions bili bolji bend od bilo kojeg njihovog suvremenika.’ Uz dužno poštovanje prema Attractionsima i posebno prema bubnjaru Peteu Thomasu, želio bih reći Bobu nešto što je on jednom rekao mom prijatelju: ‘Popuši kurac.’”

S druge strane, kako navodi Rolling Stone, Dylan je možda i bio obožavatelj Talking Headsa. Kako Frantz kaže za časopis, Dylan je bio u publici kada su Talking Heads svirali u St. Paulu u Minnesoti 80-ih, a bend je bio pozvan u njegovu kuću na after party. “Rekli smo, ‘Sjajno!'”, kaže Frantz. “Dali su nam upute do kuće negdje u predgrađu Minneapolisa. To je bilo prije GPS-a, pa nam je trebalo neko vrijeme da ga pronađemo. Pokucali smo i neka žena je došla na vrata i rekla: “Izvolite?” Rekli smo: ‘Bob nas je pozvao da dođemo. Mi smo Talking Heads.’ A ona je rekla: ‘Oh, Bob je već otišao u krevet.’”

“Ne pokušavam suprotstaviti Headse niti jednom od bendova tog doba”, nastavlja Frantz. “Tada je bilo toliko dobrih bendova, a ja sam proveo mnoge noći u CBGB-u i vidio mnogo vrhunskih nastupa. Ali rekao bih Bobu: ‘Kako uspijevaš tako opsežno generalizirati?’ Mislim da je knjiga vrlo dobra – unatoč tom jednom poglavlju.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X