Uz najavu novog albuma Amira Medunjanin zapjevala na međimurskom dijalektu u pjesmi ‘Oj Meglica’

Amira Medunjanin ove godine obilježava 15 godina uspješne glazbene karijere! Nakon svih ovih godina, Amira će jubilej proslaviti objavljivanjem studijskog albuma ‘Ascending’ koji  predstavlja retrospektivu njezinog cjeloukupnog glazbenog opusa i postavlja nove smjernice za budućnost. Albumom ‘Ascending’ Amira također najavljuje veliki koncert i druženje s publikom ‘Amira Medunjanin and TrondheimSolistene’, u Areni Pula, 3. kolovoza.

Amira Medunjanin (Foto: Elmedin Behremović)

U proteklom periodu Amira je objavila pet studijskih albuma i održala na stotine koncerata širom svijeta. Amirino glazbeno putovanje je posve neobično – napustila je siguran posao, kako bi se u potpunosti posvetila promoviranju tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine i regije, a njena opredijeljenost i ustrajnost utjecala je na mnoge mlade glazbenike koji su slijedili njen primjer.

Petnaestu godišnjicu svog glazbenog puta Amira je odlučila obilježiti albumom koji nije tipična ili ‘best of’ kompilacija, već ipak nešto više. “Iskreno, nisam željela objavljivati suhoparnu kompilaciju pjesama s prethodnih albuma. Ne uklapa se u priču o nama samima. Iako se radi o rekapitulaciji mog dosadašnjeg glazbenog života, pored već objavljenih pjesama koje su snimljene u novim aranžmanima, na albumu se nalazi nekoliko pjesama koje sam izvodila na koncertima, a nikada nisam imala priliku snimiti, i par novih kompozicija koje su našle mjesto u ovom konceptu”, opisuje Amira.

Objavljivanje albuma “Ascending” 27. srpnja, Amira najavljuje pjesmom “Oj Meglica”. Na toj se pjesmi po prvi put se dogodila suradnja Amire Medunjanin i Vladimira Kočiša Zeca.

“Da, to je interesantno. Gospodin Kočiš ima zaista besprijekornu karijeru i kada su u pitanju Novi Fosili, svi znamo njihov kompletan opus. Nekada prošle godine Vladimir Kočiš je došao kod Ante Gele u glazbeni studio i rekao da je napisao pjesmu “Oj Meglica” koja bi mogla biti za mene. Naravno, snimili su pjesmu na licu mjesta i poslali mi je da poslušam. A ja sam se oduševila na prvu i zaista mi je bilo jako važno snimiti tu pjesmu na ovom albumu. Pjesma je napisana na međimurskom dijalektu i nadam se da će se dopasti publici. Meni je sjajna!”, izjavila je Amira povodom suradnje.

Samo par dana nakon izlaska albuma, 3. kolovoza, Amiru čeka još jedan veliki događaj kojim obilježava 15 godina glazbene karijere – veliki koncert u Areni u Puli, gdje dolazi po prvi put.

“Da, nastup će biti u veličanstvenom prostoru i teško je bilo što poručiti ljudima, a da bude pametno. Nikada nisam nastupala u pulskoj Areni i bit će to značajno iskustvo za mene. Velika je odgovornost i sve činim da se što bolje pripremimo i da kompletan program bude adekvatan za takav velebni prostor. Čast je nastupiti u tom čarobnom amfiteatru, i naravno velika je trema prisutna i to iz više razloga. Naime, radi se o prvom živom predstavljanju albuma ‘Ascending’, i na pozornicu izlazim sa solistima iz Trondheima s kojima sam imala priliku nastupiti samo jednom. Srećom, tu su moji prijatelji i suradnici: Ante Gelo na gitari, Bojan Zulfikarpašić na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu, te dragi gosti Boško Jović i Nikola Stajić na gitari. A možda će biti i nekih iznenađenja na pozornici. E sad kada govorimo o tremi, živo me interesira kako će publika prihvatiti jedan ovakav koncept. Iskreno vjerujem da će prvi susret publike i mene u pulskoj Areni biti neponovljiv. Posljednjih petnaest godina sam živjela glazbu i sada kada se osvrnem, sve mi izgleda kao divan san. I želja mi je podijeliti taj san sa svim dobrim ljudima koji se budu našli na koncertu”, komentirala je Amira ususret koncertu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X