Willie Nelson već priprema novi album, ovaj put s obradama Sinatre

Ako može Dylan, zašto ne bi i Willie?

  • 15
    Shares
Willie Nelson “My Way”

Nakon nedavnog objavljivanja posljednjeg albuma s izvornim materijalom, “Last Man Standing”, Willie Nelson već je najavio svoj sljedeći projekt koji mu je vrlo blizak srcu. Naime, 14. rujna objavit će ploču “My Way”, a riječ je o albumu obrada pjesama koje je proslavio Frank Sinatra. Willie Nelson i Frank Sinatra obojica su među najpoznatijim licima američke popularne glazbe. Iako Williejevi country hitovi naoko nemaju mnogo zajedničkog sa Frankovim zadimljenim, kozmopolitskim pjesmama, njih dvojica bili su prijatelji i veoma su međusobno cijenili glazbu koju su stvarali.

“My Way”, novi album Willieja Nelsona istražuje njegovo zadivljenje i povezanost sa Sinatrinom umjetnošću kroz jedanaest svježih izvedbi koje je Frank proslavio. Snimljeno u stilu Nelsonovih slavnih ploča poput “Stardust” iz 1978. ili “Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin” iz 2016. koja je nagrađena Grammyjem, “My Way” je topla i osobna posveta jedne ikone drugoj.

Poput Sinatre, i Willie je pjevač koji svaku pjesmu oplemenjuje brojnim utiscima svojih zvučnih potpisa. “Mnogo sam o fraziranju naučio slušajući Franka,” izjavio je Willie. “Nije ga bilo briga žuri li ili kasni u odnosu na ritam, mogao je sve otpjevati kako god je htio, a to je osjećaj kakav i treba imati.” U tom duhu ključ je i njegovom pristupu svevremenskim hitovima kao što su “Summer Wind,” “It Was A Very Good Year,” “I’ll Be Around,” “Fly Me To The Moon,” “What Is This Thing Called Love” (ovdje izvedenoj u duetu s Norom Jones), kao i naslovnoj himni “My Way.” Pjesme su snimljene u pratnji Willijevog benda s raskošnim puhačkim i gudačkim aranžmanima, a producirao ih je Buddy Cannon u suradnji s Mattom Rollingsom.

Popis pjesama:

Fly Me To The Moon
Summer Wind
One For My Baby
A Foggy Day
It Was A Very Good Year
Blue Moon
I’ll Be Around
Night And Day
What Is This thing Called Love
Young At Heart
My Way

  • 15
    Shares

Zadnje od Vijesti

Umro je Bill Withers

Pjevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu 'Ain't No Sunshine' umro
Idi na Vrh
X