Willie Nelson već priprema novi album, ovaj put s obradama Sinatre

Ako može Dylan, zašto ne bi i Willie?

  •  
  •  
Willie Nelson “My Way”

Nakon nedavnog objavljivanja posljednjeg albuma s izvornim materijalom, “Last Man Standing”, Willie Nelson već je najavio svoj sljedeći projekt koji mu je vrlo blizak srcu. Naime, 14. rujna objavit će ploču “My Way”, a riječ je o albumu obrada pjesama koje je proslavio Frank Sinatra. Willie Nelson i Frank Sinatra obojica su među najpoznatijim licima američke popularne glazbe. Iako Williejevi country hitovi naoko nemaju mnogo zajedničkog sa Frankovim zadimljenim, kozmopolitskim pjesmama, njih dvojica bili su prijatelji i veoma su međusobno cijenili glazbu koju su stvarali.

“My Way”, novi album Willieja Nelsona istražuje njegovo zadivljenje i povezanost sa Sinatrinom umjetnošću kroz jedanaest svježih izvedbi koje je Frank proslavio. Snimljeno u stilu Nelsonovih slavnih ploča poput “Stardust” iz 1978. ili “Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin” iz 2016. koja je nagrađena Grammyjem, “My Way” je topla i osobna posveta jedne ikone drugoj.

Poput Sinatre, i Willie je pjevač koji svaku pjesmu oplemenjuje brojnim utiscima svojih zvučnih potpisa. “Mnogo sam o fraziranju naučio slušajući Franka,” izjavio je Willie. “Nije ga bilo briga žuri li ili kasni u odnosu na ritam, mogao je sve otpjevati kako god je htio, a to je osjećaj kakav i treba imati.” U tom duhu ključ je i njegovom pristupu svevremenskim hitovima kao što su “Summer Wind,” “It Was A Very Good Year,” “I’ll Be Around,” “Fly Me To The Moon,” “What Is This Thing Called Love” (ovdje izvedenoj u duetu s Norom Jones), kao i naslovnoj himni “My Way.” Pjesme su snimljene u pratnji Willijevog benda s raskošnim puhačkim i gudačkim aranžmanima, a producirao ih je Buddy Cannon u suradnji s Mattom Rollingsom.

Popis pjesama:

Fly Me To The Moon
Summer Wind
One For My Baby
A Foggy Day
It Was A Very Good Year
Blue Moon
I’ll Be Around
Night And Day
What Is This thing Called Love
Young At Heart
My Way

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X