Van Morrison priprema pjesme protiv restrikcija vezanih za koronavirus

Tri najavljene pjesme nose naslove ‘Born To Be Free’, ‘No More Lockdown’ i ‘As I Walked Out’.

Van Morrison (foto: Wikipedia)

Van Morrison je najavio plan da objavi niz pjesama u kojima protestira protiv restrikcija vezanih za izbijanje koronavirusa u Ujedinjenom Kraljevstvu. U narednim tjednima očekuju se tri pjesme s tom tematikom, od kojih će prva biti “Born To Be Free” koja izlazi sljedeći tjedan. The Telegraph prenosi dio teksta koji kaže: “The new normal, is not normal/ It’s no kind of normal at all/ Everyone seems to have amnesia/ Don’t need the government cramping my style/ Give them an inch, they take a mile.”

“No More Lockdown” sadrži riječi: “No more lockdown/ No more government outreach/ No more fascist bullies/ Disturbing our peace”, a “As I Walked Out” govori o dezinformacijama o ozbiljnosti virusa COVID-19 na društvenim mrežama: “Well, on the government website from the 21st March 2020/ It said COVID-19 was no longer high risk/ Then two days later/ They put us under lockdown.”

Van Morrison je jedan od britanskih izvođača koji su nastupali u ograničenim uvjetima ovih tjedana, a nedavno je objavio izjavu u kojoj govori protiv “pseudoznanosti” i koncertima sa socijalnim distanciranjem.

“Ne govorim ljudima što da rade i misle, taj posao već odlično odrađuje vlada. Pjesme su o slobodi izbora, vjerujem da ljudi imaju pravo misliti svojom glavom,” kaže Morrison.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X