HEP sudskim putem tražio od Antuna Vrdoljaka 625.000 kuna jer nije ispoštovan sponzorski ugovor za ‘Generala’

HEP, državna tvrtka koja se bavi elektrodistribucijom, preko trgovačkog suda je dobila nepravomoćnu presudu tešku 625 tisuća kuna protiv producentske kuće Vrdoljakovih koja je bila angažirana za filma ‘General’ Antuna Vrdoljaka , javlja Telegram.

Goran Višnjić i Goran Navojec – prizor iz filma ‘General’, redatelja Antuna Vrdoljaka (Izvor: General)

“General”, domaći filmski spektakl, ujedno i TV serija, koji je pao kod kritike i publike ušao je i u ozbiljne financijske probleme. HEP je dobio nepravomoćnu presudu u svoju korist protiv AMV produkcije, kuće koju vodi Marko Vrdoljak, Antunov sin, jer očigledno nije ispoštovan poslovni dogovor.

HEP je sudskim putem tražio povrat od 625.000 kuna.

Kako navodi Telegram, HEP je trebao biti spomenut u 80 najava kao tvrtka koja omogućuje gledanje serije na HTV-u, a također je producentska kuća trebala osigurati deset ulaznica HEP-u za filmsku premijeru. Sponzorski ugovor nije realiziran u potpunosti, te je HEP pravdu potražio na trgovačkom sudu.

Dok se na lipanjskom ročištu AMV produkcija branila “zahtjevnošću projekta koji je od velike važnosti za Republiku Hrvatsku”, predstavnici HEP-a su kazali kao od produkcije nisu dobili dokaze da je išta od ugovorenog ispunjeno. Trgovački sud donio je presudu da sponzorski novac mora biti vraćen HEP-u.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X