‘Veća lopata’ – Mašinko ima novi video spot

Zagrebački bend Mašinko izbacio je novi video spot za singl ‘Veća lopata’. Pjesma je ujedno druga strana maxi singla čiji je prvi spot za pjesmu „Punim plućima“ već predstavljen.

Mašinko ‘Veća lopata’

„Nakon što je “Punim plućima” dala jednu pesimističnu introspekciju kroz naš uobičajeni brzi ritam, “Veća lopata” se u malo sporijem tempu prebacuje na nimalo vedrije teme – domaću ekonomiju i nezaposlenost uzrokovane prljavim poslovima koje gledamo već godinama u novinama, vijestima i oko kontejnera po kojima kopaju nekad dostojanstveni radnici. “Veća lopata” je priča jednog od njih, a spot nam pokazuje što nam u ovakvom stanju stvari i preostaje“, ističe Andrija Ražnatović, gitarist Mašinka, jednog od najpopularnijih punk rock bendova nove generacije.

Glavnu ulogu u videospotu preuzeo je Chris Ian, karizmatični vokal žestokog zagrebačkog benda Killed A Fox. Režiju, produkciju, snimanje i montažu spota zajedničkim su snagama odradili Vjekoslav Palinić, Hrvoje Baudoin, Marko Nemec i Andrija Ražnatović koji je uz t oi autor teksta. Maksi singl „Punim plućima / Veća lopata“ može se kupiti digitalno i u fizičkom obliku na 7” picture discu.

Paralelno uz snimanje novog videospota, Mašinko provodi izuzetno aktivno ljeto –trenutno u studiju rade na novom albumu. Slijede im nastupi na festivalima Rocklive 27. srpnja, Ferragosto JAM 3. kolovoza te Toochepin 21. kolovoza. Na jesen se može očekivati i izlazak live audio/video EP-a s posljedneg zagrebačkog solo koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X