Vedran Peternel u Nevidljivoj sceni: Kako i zašto je nastao ‘Zagreb Calling’

U novom izdanju podcasta Nevidljiva scena gostovao je producent Vedran Peternel.

Nevidljiva scena s Vedranom Peternelom (Screenshot)

Idejni začetnik i producent kompilacijskog albuma „Zagreb Calling“ novi je gost podcasta Nevidljiva scena. Vedran Peternel je kao producent najpoznatiji po radu s Rundekom, Sarom Renar, ali i mnogim drugima, a ideju o albumu „Zagreb Calling“ počeo je realizirati u siječnju 2021. godine.

Peternel je godinama slagao koncertni program za Vinyl u Bogovićevoj, gdje je stasavao novi val zagrebačkih i hrvatskih alternativaca, i baš je tu nastala ideja o kompilaciji na kojoj su se u svibnju, kad je Menart objavio ploču, pojavili Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Truth/Tribe, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

“Nevidljiva scena” program je koji klub Azimut iz Šibenika i udruga Kolektiv 4B, uz potporu Ministarstva kulture i medija, provode od svibnja 2021. godine. “Nevidljiva scena” promovira nedovoljno afirmirane domaće i regionalne alternativne glazbenike, a videointervjui su nastali uglavnom između njihovih tonskih proba i koncerata u Azimutu. Voditelj programa je novinar Marko Podrug.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X