Vibrafonist Šimun Matišić objavio CD + blu-ray izdanje u čast Bošku Petroviću

Nakon uspješnog autorskog prvijenca ‘Invocation’ hrvatski vibrafonist Šimun Matišić objavio je izdanje ‘Tribute to B.P.’ u čast velikanu hrvatske i svjetske jazz scene Bošku Petroviću.

Šimun Matišić ‘Tribute to B.P.’

Baš kao i na spomenutom prvijencu, Šimun je okupio vrhunsku postavu glazbenika s kojom je odsvirao neke od najpoznatijih Boškovih skladbi, pa su mu se tako na izdanju pridružili Matija Dedić (klavir), Davor Križić (truba), Zvonimir Šestak (kontrabas) te Krunoslav Levačić (bubnjevi).

Uspješnicama kao što su “With Pain I Was Born”, “Django”, “Valse for Jazz Mama” i “Green Lobster Dream”, pridodana je i autorska skladba “In Grožnjan, After All These Years”, koja zaokružuje priču o doživljajima iz poznate Boškove škole jazza u Grožnjanu. Čitav materijal snimljen je u jednom danu u Croatia Records studiju, a producenti izdanja su Goran Martinac i Šimun Matišić. Likovno oblikovanje potpisuje Studio Dogan.

“Svi su hrvatski jazz glazbenici na ovaj ili onaj način dužni Bošku Petroviću, pa tako i ja…” – piše Šimun u knjižici izdanja, a svojedobno je sam Boško na pitanje o budućnosti vibrafona izjavio: “…moja zamjena je već ovdje. Njegovo ime je Šimun i sin je gitarista Mate Matišića. Mali je sjajan u sviranju vibrafona.” Od Boškove izjave prošlo je više od 10 godina, a “mali” danas pripada jazz eliti. Izdanje “Tribute to B.P.” iznova potvrđuje kako Šimuna Matišića s pravom možemo prozvati nasljednikom Boška Petrovića.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X