Video igra ‘Assassin’s Creed’ bi se mogla koristiti za obnovu katedrale Notre Dame

‘Assassin’s Creed’ mogla bi se pokazati ključnom u ponovnoj integralnoj izgradnji i obnovi katedrale Notre Dame nakon što je požar prije dva dana gotovo uništio to historijsko zdanje u Parizu.

  • 12
    Shares
‘Assassin’s Creed’ (detalj iz video igre, izvor: Youtube)

Povijesna pariška znamenitost, čija povijest seže gotovo 850 godina unatrag, uništena je velikim požarom u ponedjeljak navečer. Iako službeno pitanje o uzroku tek treba biti postavljeno, dužnosnici kažu kako bi to moglo biti povezano s trenutnim restauratorskim radovima.

Kako počinju napori u vraćanju građevine u prijašnje stanje, čini se da bi video igra “Assassin’s Creed” mogla biti od vitalnog značaja za obnovu, nakon što je igra 2014. imala realističan 3D model katedrale, javlja NME.

Igra je dobila pohvale nakon objavljivanja zbog realističnog prikaza Pariza iz osamnaestog stoljeća i pažnje posvećene detaljima u prikazu Notre Dame. Kako je The Verge zabilježio u vrijeme objavljivanja, računalni su umjetnici radili na virtualnom prikazu pune dvije godine, pa čak i osiguravali da su pojedinačne cigle ispravno postavljene.

Također se vjeruje da francuski izdavač Ubisoft još uvijek ima izvorne 3D modele i fotografije koje bi mogle biti od koristi u obnovi katedrale. Ubisoft tek treba komentirati te tvrdnje, jer nije u potpunosti potvrđen plan obnove katedrale Notre Dame.

  • 12
    Shares

Zadnje od Video igre

Idi na Vrh
X