Vila Bedeković – nova lokacija Špancirfesta

Nakon što su programi dviju stalnih pozornica, glavne kod Starog grada te one na popularnom Stančićevom trgu već poznati, najavljena je lokaciju i program treće pozornice, namijenjene glazbenim sladokuscima, koja će biti smještena ispred Vile Bedeković.

Vila Bedeković
Vila Bedeković

Vila Bedeković, koja je dom dječjem odjelu varaždinske gradske knjižnice i čitaonice, smještena na obodu povijesne gradske jezgre, u neposrednoj blizini HNK Varaždin i središnjeg gradskog parka, predivno je klasicističko zdanje s prostranim ulaznim perivojem, koji je oblikom i položajem naprosto idealan za ugošćivanje kulturnih događanja, iako se u bližoj povijesti Varaždina na tom mjestu nisu organizirali takvi sadržaji.

Pozornica kod vile Bedeković preuzet će ulogu koju je prošle godine imala pozornica u dvorištu Županijske palače. Bit će to odredište za glazbene sladokusce s probranim izvođačima, koji su svoje nastupe prilagodili baš Špancirfestu i intimnoj atmosferi perivoja i kulise same Bedekovićke. Koncertni nastupi odvijati će se u dva vikenda, dok će dani tjedna biti namijenjeni teatru na otvorenome.

Kao i prošle godine, kapacitet gledališta pozornice kod vile Bedeković je ograničen te će se za koncerte naplaćivati ulaznice. Cijene ulaznica za sve koncerte iznose 79 kuna, osim za nastup Maksima Mrvice prvog dana festivala, za koji će ulaznica koštati 139 kuna. U prodaji će biti i povoljnije vikend ulaznice za 158 kn odnosno 6-dnevne ulaznice po redovnoj cijeni od 179 kn, a za one najbrže tu je i ograničeni broj od stotinjak 6-dnevnih ulaznica po posebnoj “early bird” cijeni od samo 100 kuna.

Program će, prvog dana festivala, 21. kolovoza, samostalnim nastupom otvoriti Maksim Mrvica. U subotu, 22. kolovoza svoj će eklektični i kozmopolitski zvuk donijeti legendarni Darko Rundek sa svojim Cargo Triom, a u nedjelju 23. kolovoza nastupa iznimno zanimljiva koncertna kombinacija miljenika varaždinske publike Massima s jazz virtuozom Matijom Dedićem.

Drugi vikend koncertnog programa kod Bedekovićke, u petak 28. kolovoza, otvorit će jedna od istinskih hrvatskih glazbenih diva – Josipa Lisac & Trio, a dan kasnije, u subotu 29. kolovoza nastupa virtuozni gitaristički duo sastavljen od legendarnog Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića. Program pozornice kod vile Bedeković će u nedjelju, 30. kolovoza zatvoriti fantastična Amira Medunjanin, koja nakon prošlogodišnjeg spektakla, nije mogla odoljeti vraćanju na Špancirfest.

Ulaznice se, od ponedjeljka 13. srpnja, mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (http://www.eventim.hr/hr/outlets/), putem online prodaje Eventima (www.eventim.hr) te web stranice Špancirfesta (http://spancirfest.com/ulaznice-2015/).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X