Viško kulturno ljeto – 60 dana dobre zabave

Ovogodišnji program Viškog kulturnog ljeta promovira Vis na način koji mu jedino i pristaje – kao vrhunsku destinaciju kulturnog turizma: tijekom šesdeset dana na deset različitih lokacija održati će se više od pedeset različitih tradicijskih, edukativnih, kulturno-umjetničkih, zabavnih i gastro događanja uz promenadu pop, rock, world, klasičnih, jazz domaćih i međunarodnih izvođača.

Viško ljeto 2012.

Program će 7. srpnja 2012. otvoriti promenadni koncert „Hrvatske gradske glazbe“, koncert grupe Valetudo i Kam Hram – kazalište novog cirkusa na Trgu ispred općine s čime nedavno obnovljeni trg postaje nova lokacija „Viškog kulturnog ljeta“. Ostale lokacije su tradicionalno Kut gdje će se održavati jazz večeri i jam sessioni te večeri viških vinara uz klape, atrij tvrđave Baterija poznat po savršenoj akustici gdje su se smjestili koncerti američke gitaristice Kaki King, i ruskog Kvarteta Čajkovski, a Ljetno kino je rezervirano za koncerte Tamare Obrovac i Transhistria Ensamble, Pips Chips & Video Clips i Goribor.

Tijekom prvog tjedna Viškog ljeta 2012, najmlađe će u svijet kazališta uvoditi Jelena Vukmirica iz dramskog studia ActLab iz Zagreba. Radionice namijenjene djeci od 5-8 i od 9-12 godina će se održavati u Dječjem vrtiću Vis od 9.07. – 14.07. Radionice su besplatne, a broj polaznika u svakoj grupi je 15. Glavna tema radionica biti će životinje i otkrivanje karakterizacija pomoću životinja, a koristiti će se motivima iz poznatog dječjeg klasika Vesne Parun “Mačak Džingiskan i Miki Trasi”. Vesna Parun je u Visu završila osnovnu školu i napisala svoje prve pjesme.

Osim vinara u programu će se od lokalnih kulturnih udruga predstaviti Amatersko kazalište Ranko Marinković  čija će predstava „U sudnici“ igrati tijekom cijelog ljeta u Bateriji, Paradajz Lost sa izborom iz Festivala stvarnog filma i programom izložbi, a biser u programu su svakako i večeri poezije i dalmatinske pjesme u „Zelenoj špilji“ na otočiću Ravniku (Rukavac), najegzotičnijoj lokaciji programa.

Posebna novost je međunarodna škola za improviziranu glazbu – ImproVIS koja će se održavati od 27.08. – 03.09. Mentori dolaze sa suvremene regionalne i međunarodne glazbene scene: Habiba Jonić (HR), Daniele di Bonaventura (IT) i mnogi drugi, s ciljem da kroz međusobnu suradnju i suradnju sa polaznicima prošire percepciju o glazbi koja dolazi sa ovih prostora.

U istome tjednu od 31.08. – 02.09. Vis će ugosititi “Kino Mediteran” – turneju Festivala mediteranskog filma Split . Tijekom tri dana publika će imati priliku vidjeti najbolje filmove s tek završenog festivala u Splitu. Svakodnevni jam sessioni vezani za “ImproVIS” i recentni filmski naslovi “Kina Mediteran” će tako Visu na samom kraju ljeta udahnuti i intezivno festivalsko ozračje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X