Vraćaju se The Black Crowes

Braća Robinson zakopala su ratnu sjekiru. The Black Crowes 2020. godine kreću na turneju u čast 30. godina od objave albuma ‘Shake Your Money Maker’, kojeg će na toj turneji izvoditi u cijelosti.

The Black Crowes ‘Shake Your Money Maker’

Chris i Rich Robinson su nakon šest godina upogonili najznačajniji southern rock bend iz devedesetih – The Black Crowes, koji iduće godine kreće na veliku obljetničku “Shake Your Money Maker” turneju koja će uključivati 46 koncerata, zasad samo, na matičnom američkom terenu.

Sve je započelo sinoć malim intimnim koncertom u njujorškom Bowery Ballroomu.

“Mislim da će ljudi po prvi put čuti čiste Crowese. Nema jamminga. Mislim da će to ponovno uspostaviti vezu s nekim ljudima koji su nas izgubili po putu zbog svih sranja koja smo radili”, rekao je Chris Robinson za Rolling Stone.

Svađa između dva brata postala je slavna kao i njihova glazba, zaključuju u Rolling Stoneu, a o izmirenju je Rick Robinson kazao: “Nitko nije ovdje da bi ispao seronja. Mi volimo ovu glazbu. Mi smo glazbenici. Mi smo braća. Volimo se međusobno. Ovo sad je puno zdravije mjesto za nas.”

Objavljen u veljači 1990. debitantski album “Shake Your Money Maker” izbio je na četvrto mjesto Billboardove ljestvice, dok su singlovi “Jealous Again,” “Hard to Handle,” “She Talks to Angels” i “Seeing Things” redovno završavali na Top 10 mainstream rock ljestvica. Sve to je otvorilo prostora narednom albumu The Black Crowesa “The Southern Harmony and Musical Companion” koji je po izlasku 1992. također zasjeo na vrh Billboardove Top 200 ljestvice.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X