THE SIIDS pjesmom ‘Beats Running Down’ predstavili debitantski album ‘Brutalist’

Najperspektivniji novi riječki bend THE SIIDS predstavlja svoje debitantsko studijsko izdanje naslova ‘Brutalist’.

The Siids ‘Brutalist’

Na novoprobuđenoj i pulsirajućoj sceni mladih izvođača koji osvajaju publiku i kritiku, posljednje dvije godine svojom audio-vizualnom estetikom posebno se istaknuo kreativni autorski tandem iz Rijeke, Stanislav Grdaković i Darko Terlević, poznatiji kao electro duo THE SIIDS. Službeno proglašen “najperspektivnijim riječkim mladim bendom”, duo je svoju dvogodišnju glazbenu avanturu okrunio danas objavom prvijenca “Brutalist”.

Stvarajući glazbene poslastice na tragu svjetskih indie uspješnica, njegujući pritom senzibilitet prema najboljem od nasljeđa synthpopa i post-punk ere, The SIIDS su od trenutka osnutka svoj identitet gradili ne samo zvukom, već i vizualizacijom emocije i atmosfere skladanih pjesama. Sineastičnim video spotovima nastalima u suradnji s perspektivnim lokalnim umjetnicima dominirala je brutalistička arhitektura čija su monumentalnost i utopistički kontekst poslužili kao idealna kulisa za senzibilitet i grandioznost zvuka kojem teže. Posebno se to istaknulo u audio-vizualnoj trilogiji – “Meaningless / Weightless”, “Lovers” i “Giving Myself To You” – kojom su The SIIDS osvojili publiku i koja je sada našla svoje mjesto na novom albumu “Brutalist”.

“Brutalist je metafora za svijet koji nas okružuje, za međuljudske odnose koji se stvaraju na društvenim mrežama, za ljubav koja negira nježnost, za sreću koju kupuju stvari i stvarnost u kojoj glazba ima sve manje važnosti.”, otkrivaju THE SIIDS približavajući nam time simboliku naslova albuma prvijenca.

Objavom albuma “Brutalist” fokus je stavljen na još jedan singl zaraznog ritma, pjesmu “Beats Running Down”, za čiji je prateći video spot i ovaj put, kao i za prethodni singl “Feeling”, zaslužna talentirana riječka vizualna umjetnica Stella Mešić.

Pjesma “Beats Running Down” govori o potrazi za nečim novim, potrebi za izlaskom iz začaranih krugova ljubavnih odnosa, poslovnih obaveza i svega onoga što koči slobodu, a predstavljeni video spot vjerno prati ideju i metaforu novog singla. Za lokaciju snimanja odabrani su Vinkovci, grad u kojem je Stella odrasla i u kojemu je na najintimniji i najosobniji način mogla vizualizirati obračun protagonistice s mjestima i prostorima čiji je taoc. Video prikazuje bijeg od svega u nadi za pronalaskom samog sebe, a Gina, model kojem je dodijeljena glavna uloga, dočarala je kulminaciju psihološke i emotivne borbe autentično i intenzivno, iz kadra u kadar.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X