Wasserdicht, bend koji je nastupio na krvavoj Noći vještica 1995. u Samoboru, objavio prvi album

‘Prihajamo v miru’ naslov je prvog studijskog albuma slovenskih hardcore punkera Wasserdicht.

Wasserdicht ‘Prihajamo v miru’

Wasserdicht je hardcore bend iz Ormoža, započeo s djelovanjem počeo početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon nekoliko promjena, 1993. godine formirao se sastav koji i danas stvara buku: Marko (gitara/vokal), Miha (bubnjevi/vokal), Robi (bas). Jedni od sudionika sad već mitske Noći vještica 1995. godine u Samoboru, diskografski i koncertno najaktivniji bili su u drugoj polovici devedesetih godina, kada im se na vokalu pridružio Dejan. Uskoro nakon Dejanovog odlaska početkom 2000-ih, Robija na basu zamijenio je Andrej. U toj postavi bend je objavio nekoliko izdanja prije nego što su prestali s radom 2005. godine.

Ponovno su se okupili 2021. i započeli sa stvaranjem novog materijala, koji su snimili u zagrebačkom studiju Depth s Filipom Sertićem za pultom. Duga odsutnost nije nimalo umanjila energiju i snagu benda, jer puni entuzijazma i želje za svirkama, danas, 22. ožujka objavljuju svoj prvi samostalni prvijenac “Prihajamo u miru”.

Album predstavlja autentičnu i intenzivnu hardcore zbirku, koja će oduševiti stare i pridobiti nove fanove, koja nam donosi sirovu energiju i angažirane tekstove po kojima je bend bio poznat. Naslovnica, koja odlično naglašava njihovu viziju i estetiku, djelo je strip majstora iz Subotice, Punkersteina, a album objavljuju GBTM Records iz Murske Sobote i PDV.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X