Weekend Media Festival u tri čina ili Kako vam drago

Kako najslikovitije dočarati prošlotjedni Weekend Media Festival u Rovinju? ispalo je da je najlakše kao medijsku predstavu u tri čina.

'Pepermint' na WMF-u (Foto: Weekendmediafestival.com)

WMF, brand je za korištenje i posjedovanje vrlo uglađenog posuđa i kuhinjskog alata, ali i skraćenica za Festival medija koji se već četvrti put prošlog vikenda dogodio u Rovinju u starom kompleksu tvornice duhana (zapravo cigareta jer duhan raste na poljima koja su prilično daleko od Rovinja a i Hrvatske). Možda vam je direktor festivala poznatiji kao DJ Tomo Ricov, ali dobro je poznato da su DJ-i odlični poslovni ljudi. I na plesnom i na poslovnom podiju vrijedi isto: ako ti odgovara baš sva ekipa koja te okružuje onda si zasigurno već u raju.

Tomislav 'Tomo' Ricov (Foto: Weekendmediafestival.com)

I čin: Konferencije

Da su spoj posla i zabave uspješni dokazuju Google i Facebook, odnosno web startup filozofija. Upravo alkohol i naravno cigarete, odnosno njihovo reklamiranje bila je tema panel diskusije sa sloganom “Puno lipih stvari al’ ne smin reć’”. Moderirana od strane Mislava Togonala rasprava se rasplela s prilično ujednačenim gledištima obzirom da je jedan od gostiju bio dizajner Davor Bruketa inače suradnik Adris Grupe. Debatirati o ograničenjima reklamiranja u pivskoj industriji zapravo je bilo bespredmetno. Ukoliko je u kući upaljen televizor na bilo kojem programu u bilo koje doba dana nešto se toči, samo još nedostaje da sobu okupa miris kvasca ili na primjer amonijaka pa da doživljaj bude potpun. U svijetu kemije malo je toga nemoguće pa je samo pitanje vremena kada će televizori funkcionirati kao osvježivači kraj kojih prođeš a oni naprave: fušššš.

Panel 'Fragmentacija TV tržišta' (Foto: Weekendmediafestival.com)

Napraviti dobru reklamu prava je umjetnost, to već dugo nije sporno jer su dizajnerski, grafički i marketinški fakulteti nezamislivi bez premeta koji obrađuju povijest umjetnosti. Na beogradskom festivalu Mixer razgovarala sam s Danielom Youngom, produkt dizajnerom koji je prijatelj proslavljenog Njujorčanina Mirka Ilića. Na pitanje kako je dizajnerskim okom doživio Hrvatsku odgovorio je kako je generalno razočaran dizajnerskim rješenjima državnih tvrtki i institucija. Samo pogled na ogromni plakat sive boje prošaran nekim bijelim točkicama te sa sitno pisanim kilometarskim nazivom institucije nakon nezaobilaznih kockica bio je posve neinspirativan za zastati na njemu i strelovito me podsjetio me na taj razgovor “s proljeća”. S druge strane sajamski prostor Adria Media grupe bio je potpuno ženstveni kutak s pravom javnosti. Besplatno šminkanje i masaže bili su popunjeni svake raspoložive minute. Savjeti vizažistica i stručna ruka koja može razbiti nakupljeni stres u čvorovima na leđima u poslovnom svijetu su ionako najvažniji dio vikenda. Samo izbor sofe u prostoru za čekanje bio je pun pogodak. Definitivno najbolje iskorišten i najkorisniji izložbeni prostor nekog medija. Dalje>>

Zadnje od Reportaža

Za Beograd

U ponedjeljak smo starci i ja odlučili otputovati u Srbiju. Malo je
Idi na Vrh
X