Weekend Media Festival u tri čina ili Kako vam drago

Kako najslikovitije dočarati prošlotjedni Weekend Media Festival u Rovinju? ispalo je da je najlakše kao medijsku predstavu u tri čina.

'Pepermint' na WMF-u (Foto: Weekendmediafestival.com)

WMF, brand je za korištenje i posjedovanje vrlo uglađenog posuđa i kuhinjskog alata, ali i skraćenica za Festival medija koji se već četvrti put prošlog vikenda dogodio u Rovinju u starom kompleksu tvornice duhana (zapravo cigareta jer duhan raste na poljima koja su prilično daleko od Rovinja a i Hrvatske). Možda vam je direktor festivala poznatiji kao DJ Tomo Ricov, ali dobro je poznato da su DJ-i odlični poslovni ljudi. I na plesnom i na poslovnom podiju vrijedi isto: ako ti odgovara baš sva ekipa koja te okružuje onda si zasigurno već u raju.

Tomislav 'Tomo' Ricov (Foto: Weekendmediafestival.com)

I čin: Konferencije

Da su spoj posla i zabave uspješni dokazuju Google i Facebook, odnosno web startup filozofija. Upravo alkohol i naravno cigarete, odnosno njihovo reklamiranje bila je tema panel diskusije sa sloganom “Puno lipih stvari al’ ne smin reć’”. Moderirana od strane Mislava Togonala rasprava se rasplela s prilično ujednačenim gledištima obzirom da je jedan od gostiju bio dizajner Davor Bruketa inače suradnik Adris Grupe. Debatirati o ograničenjima reklamiranja u pivskoj industriji zapravo je bilo bespredmetno. Ukoliko je u kući upaljen televizor na bilo kojem programu u bilo koje doba dana nešto se toči, samo još nedostaje da sobu okupa miris kvasca ili na primjer amonijaka pa da doživljaj bude potpun. U svijetu kemije malo je toga nemoguće pa je samo pitanje vremena kada će televizori funkcionirati kao osvježivači kraj kojih prođeš a oni naprave: fušššš.

Panel 'Fragmentacija TV tržišta' (Foto: Weekendmediafestival.com)

Napraviti dobru reklamu prava je umjetnost, to već dugo nije sporno jer su dizajnerski, grafički i marketinški fakulteti nezamislivi bez premeta koji obrađuju povijest umjetnosti. Na beogradskom festivalu Mixer razgovarala sam s Danielom Youngom, produkt dizajnerom koji je prijatelj proslavljenog Njujorčanina Mirka Ilića. Na pitanje kako je dizajnerskim okom doživio Hrvatsku odgovorio je kako je generalno razočaran dizajnerskim rješenjima državnih tvrtki i institucija. Samo pogled na ogromni plakat sive boje prošaran nekim bijelim točkicama te sa sitno pisanim kilometarskim nazivom institucije nakon nezaobilaznih kockica bio je posve neinspirativan za zastati na njemu i strelovito me podsjetio me na taj razgovor “s proljeća”. S druge strane sajamski prostor Adria Media grupe bio je potpuno ženstveni kutak s pravom javnosti. Besplatno šminkanje i masaže bili su popunjeni svake raspoložive minute. Savjeti vizažistica i stručna ruka koja može razbiti nakupljeni stres u čvorovima na leđima u poslovnom svijetu su ionako najvažniji dio vikenda. Samo izbor sofe u prostoru za čekanje bio je pun pogodak. Definitivno najbolje iskorišten i najkorisniji izložbeni prostor nekog medija. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Reportaža

Idi na Vrh
X