Wilco otkrio singl s novog albuma ‘Cruel Country’

‘Falling Apart (Right Now)’ naći će se na 12. studijskom albumu alt-country prvaka.

Wilco – Cruel Country

Wilco se vraćaju s “Cruel Country”, svojim dvanaestim studijskim albumom koji izlazi 27. svibnja. Vijest je popraćena objavom singla “Falling Apart (Right Now)”.

Vijest o novom albumu dolazi na krilima njihovih planova izdavanja serije posebnih izdanja za obilježavanje 20. godišnjice njihove slavne ploče Yankee Hotel Foxtrot. “Cruel Country” će kao dvostruki album biti objavljen u vikendu kada bend nastupa na Solid Sound Festivalu u North Adamsu.

“U svemu što smo ikada radili bilo je elemenata country glazbe”, kaže Jeff Tweedy. “Nikada nismo bili posebno zadovoljni prihvaćanjem te definicije, ideje da stvaramo country glazbu. Ali sada smatramo da se uzbudljivo osloboditi unutar forme i prihvatiti jednostavno ograničenje nazivanja glazbe koju stvaramo countryjem.”

Uobičajena postava Wilca – Tweedy s Johnom Stirrattom, Glennom Kotcheom, Mikaelom Jorgensenom, Patom Sansoneom i Nelsom Clineom – snimila je album uživo u The Loftu u Chicagu. “To je stil snimanja koji tjera bend da preda kontrolu i članove da nauče vjerovati jedni drugima”, kaže Tweedy. “Ali kada radi onako kako bi trebao, osjećam se kao da se okupite oko nekog divljeg kolektivnog instrumenta, onog koji zahtijeva šest setova ruku za sviranje.”

Tweedy nastavlja: “Više od bilo kojeg drugog žanra, country glazba, za mene, bijelog klinca iz srednje klase srednje Amerike, oduvijek je bila idealno mjesto za komentiranje onoga što mi najviše muči um – što već duže vrijeme zemlja u kojoj sam rođen, ove Sjedinjene Države. I zato što je to zemlja koju volim, i zato što je country glazba koju volim, osjećam odgovornost istražiti njihovu zrcalnu problematičnu prirodu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X