Will Smith neće smjeti dolaziti na dodjele Oscara narednih deset godina

Akademija je donijela odluku nakon incidenta s Chrisom Rockom na posljednjoj dodjeli filmskih nagrada.

Will Smith (Foto: Wikipedia)

Willu Smithu zabranjeno je prisustvovanje dodjeli Oscara i svim drugim programima i događajima Američke filmske akademije u sljedećih 10 godina zbog šamaranja Chrisa Rocka na pozornici, objavila je u petak američka Akademija filmske umjetnosti.

“Odbor je odlučio da u razdoblju od 10 godina počevši od 8. travnja 2022. godine Smithu neće biti dopušteno prisustvovati bilo kakvim događajima ili programima Akademije, osobno ili virtualno, uključujući, ali ne ograničavajući se na dodjelu Oskara”, rekli su u priopćenju predsjednik David Rubin i izvršna direktorica Dawn Hudson.

Nazvavši Smithove postupke “neprihvatljivim i štetnim”, zahvalili su se Rocku što je zadržao prisebnost “pod izvanrednim okolnostima”. Rubin i Hudson također su priznali da se nisu “na odgovarajući način pozabavili” incidentom tijekom televizijskog prijenosa, rekavši da su ostali “nepripremljeni za neviđeno ponašanje”.

“Ova akcija koju danas poduzimamo kao odgovor na ponašanje Willa Smitha korak je prema jasnijem cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju i vraćanja povjerenja u Akademiju”, rekli su. “Također se nadamo da ovo odluka može započeti vrijeme ozdravljenja i obnove za sve uključene i pogođene.”

U izjavi za BuzzFeed News koju je dao njegov publicist, Smith je rekao da prihvaća i poštuje odluku akademije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X