Winona Ryder otvoreno o depresiji

Zvijezda najrazvikanije ovogodišnje serije ‘Stranger Things’, Winona Ryder, otvorila se u razgovoru za New York Magazine iskreno progovorivši o svojoj povijesti anksioznosti i depresije.

Winona Ryder (Foto: Wikipedia)
Winona Ryder (Foto: Wikipedia)

Nakon dugogodišnje kreativne pauze, Winona Ryder se vratila u velikom stilu u SF drami “Stranger Things”, ulogom Joyce Byers, majke lavice otetog dječaka koja unatoč boli ne odustaje od potrage za svojim djetetom.

Winona je oštro prokomentirala i društveno rašireno posramljivanje žena zbog osjetljivosti i ranjivosti. “Ima jedna rečenica u seriji u kojoj netko kaže za Joyce – ‘imala je problema s tjeskobom u prošlosti’. I mnogi se ljudi zakače na to, automatski smatrajući da je ta osoba luda. Ali, čekajte malo: ta žena se muči. Dvoje djece, otac niškoristi, pa tko ne bi bio tjeskoban?”, rekla je Ryder, dodavši kako se čak i sama ta riječ doživljava kao nešto loše.

“U javnosti postoji percepcija mene kao izrazito osjetljive i fragilne žene. I ja to doista i jesam, ali ne mislim da je to nešto loše. Moram ostati otvorena, da bih radila to što radim. Muka mi je od toga što se žene neprestano posramljuju zbog njihove osjetljivosti i ranjivosti. To je bizarno. Ja doista imam te osobine, ali ne vidim što je toliko loše u njima. Bilo je perioda kada me je sram zbog toga preplavljivao, ali morala sam to prerasti”, otvoreno je priznala Winona Ryder.

Nakon fantastičnih kritika koje je “Stranger Things” dobila u samo nekoliko dana od premijere, nedavno su se oglasili i iz Netflixa s izjavom kako bi bili ludi da seriju ne produže za sljedeću sezonu.

The Duffer Brothers, autori serije, priznali su kako ih je prije Netflixa odbilo dvadesetak produkcijskih kuća.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X