Wooden Ambulance i ‘Najnormalniji čovek na svetu’

Album će biti besplatan za skidanje do kraja siječnja na bandcamp stranici benda.

Wooden Ambulance (foto: Damir Šmit)

Subotički bend Wooden Ambulance objavio je album songova za predstavu “Najnormalniji čovek na svetu“, rađenoj po istoimenoj knjizi Ivana Tokina, u režiji Milje Mazarak i u produkciji Narodnog pozorišta Subotica.

“Proces stvaranja muzike za ovu priliku u početku je vođen idejom da se jedna muzička tematokom čitave predstave sukcesivno razvija i oplemenjuje, kako bi na kraju prerasla u song. Tako da se za ovaj album uslovno može reći da ima svojevrsni koncept. Ipak, pojedine verzije kompozicija koje možete naći na albumu ne mogu se čuti u samoj predstavi, i obrnuto, neke verzije koje možete čuti u predstavi ne nalaze se na albumu,” rekao je frontmen benda, Goran Grubišić.

“Sva muzika je originalno pravljena za predstavu, osim kompozicija “baby” i “cowboy”, koje su instrumentalne verzije pesama koje smo ranije snimili sa Robertom Tilijem na našem zajedničkom albumu “Northern Sadness” (2015.), s tim što su one za ovu priliku ovde našle u svom svedenijem obliku,” dodaje Grubišić.

Album se može naći na svim streaming platformama, a na bandcamp stranici benda bit će besplatan za skidanje do kraja siječnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X