Yamato bubnjari i u Osijeku i Čakovcu

Yamato – najpoznatiji bubnjari na svijetu svojoj su turneji po Hrvatskoj dodali još dva grada – 20. listopada Osijek i 26. listopada Čakovec.

  •  
  •  
Yamato

Ova će najglasnija japanska skupina svoje nevjerojatno bubnjarsko umjeće, kao i važan dio japanske kuture, u Osijeku pokazati 20. listopada, dok će Čakovčani u njihovoj ‘glasnoj’ umjetnosti uživati 26. listopada.

Ova turneja po Hrvatskoj dio je velike svjetske turneje naziva „ROJYOH – The Beat on the Road“ koja sadržava dijelove najupečatljivijih Yamato nastupa. Skupina, koja je osnovana u srcu japanske budističke kulture, prenosi drevni ritam Japana na taiko bubnjevima koji vuku korijene iz daleke prošlosti te zemlje te predstavljaju identitet japanske nacije.
Taiko bubnjevi izrađeni su od 400-tinjak godina starog drveta, a među njima se posebice ističe bubanj ‘odaiko’ koji teži gotovo 500 kilograma i veličine je 2 metra. Bubnjari ga uspoređuju s otkucajima srca u tijelu snažnog sportaša.

Za članove Yamata svaki je susret s publikom jedinstveno i dragocjeno iskustvo, a najveći im je cilj da publika njihov nastup napusti sa strašću za životom. U drevnom Japanu, ljudi su na prve zvukove taiko bubnjeva prekinuli svoj posao i čak i iz najudaljenijih mjesta krenuli za njima da ih poslušaju. Čudesan zvuk tih bubnjeva obnavljao je energiju, odmarao izmorena tijela te slavio radost života na poznatom Matsuri festivalu iza kojeg je nekoliko stotina godina stara povijest, a koji je i mjesto osnutka tradicionalne japanske mitologije.

Skupina je do sada nastupila preko 2600 puta u 52 zemlje. U posljednjih deset godina na turneji su svake godine i to od šest do deset mjeseci, što je rezultiralo zavidno rastućim brojem obožavatelja diljem svijeta.

Ulaznice za Osijek kreću u prodaju u utorak 30. rujna, a za sve ostale gradove ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Tiska, Tisak media centra, Eventima te na www.eventim.hr.

Za sada hrvatska turneja izgleda ovako (ako se još neki gradovi ne priključe):

Osijek – dvorana Gradski vrt – 20.10.
Rijeka – Centar Zamet – 21.10.
Zagreb – Arena – 22.10.
Zadar – dvorana Višnjik – 24.10.
Split – dvorana Gripe – 25.10.
Čakovec – dvorana GOC-a – 26.10.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X