‘Yana brani Ukrajinu’ – nova pjesma kolektiva Mrave Brojim

Potaknuta tragičnim događajima Ukrajini, riječka grupa Mrave Brojim snimla je pjesmu ‘Yana brani Ukrajinu’ posvećenu žrtvama besmislenog rata koja je objavljena danas na Dan žena, ‘jer je između ostalog glavna protagonistica pjesme djevojka Yana’, kako poručuju iz benda.

Mrave brojim (Fot:o Dora Klasić)

Nakon što su objavili zapažen prvijenac “Zemlja Kamenog Bizona” s kojega je izišlo čak pet odličnih singlova, ušli u finale nagrade Milan Mladenović 2020., osvojili nagradu Ri Rock Kipić najbolji izvođač 2021, osebujni Mrave brojim u novoj postavi i vlastitoj režiji iznenada objavljuju novi singl “Yana brani Ukrajinu”.

O svojoj novoj pjesmi kažu: “Pjesma Yana brani Ukrajinu je nastala gotovo u trenutku. U stanju šoka i bijesa zbog vlastite nemoći. Izletjela je iz nas kao iz katapulta na jednoj jedinoj probi. Zar je moguće da se to opet događa ? Yana je sasvim obična, jednostavna i draga djevojka, čiji je život upravo trebao početi, biti ispunjen izazovima, uspjesima, malim životnim radostima. Nečijom tuđom voljom pretvoren je u užas, bol, gubitak, oštećen zauvijek i to samo zato što su se besmisleni carevi s malim spolovilima odlučili igrati odraslih muškaraca. Te su junačine u tenkovima poslale zbunjenu i preplašenu djecu u još jedan rat i nepovratno u jednom trenutku uništile milijune ljudskih života, a sve pred prepunim gledalištem čovječanstva koje hini zainteresiranost.”

Pjesmu “Yana brani Ukrajinu” potpisuje cijeli bend, a snimljena je u studiju GIS pod budnim uhom Mateja Zeca.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X