Yurina se predstavlja singlom ‘Bliss’

Odgovor na pitanje: Tko su Yurina? mogao bi glasiti: ‘Članovi benda Yurina upoznali su se u rock’n’roll bendu i njihovom putujućem kombiju, pa su, kao i svi pošteni muzičari, oformili još jedan bend’.

Yurina (Foto: promo)

Anđela Zebec je zagrebačka glazbenica, dugogodišnja pjevačica. Bendovi Chante, Dusted Crutch, Egoclinique samo su neki od njenih prošlih projekata. Krešo Jurina je producent, DJ i multinstrumentalist. Bivši frontman benda Mechanical koji je svojevremeno odlično držao na europskim indie ljestvicama. Branko Trajkov je glazbenik i producent, najpoznatiji kao bubnjar rock skupine Zabranjeno pušenje.
Singl Bliss je plod spontane suradnje između prijatelja istog muzičkog senzibiliteta u studiju Wolf’s village recordsa. Glazbu i tekst potpisuju Krešo Jurina i Anđela Zebec.

“Pjesma je nastala dok smo preslušavali neke trake i beatove koje je Krešo prethodno radio. Melodiju refrena sam automatski počela pjevušiti i oboje smo se složili da je totalno zarazna. Bliss tematizira promijenjeno stanje svijesti i bilo nam je zabavno krojiti tekst po nekim nama bitnim mislima. Kroz par tjedana Krešo je s Trakom snimio ostale instrumente u Wolf’s village-u i to je bilo to. Cycle studio Zagreb na čelu s Janom Kinčlom i Filip Motovunski u FM masteringu odradili su miks i mastering pjesme“, priča Anđela.

Suradnja s Iniom Herenčić na režiji ovog spota bila je sasvim prirodna budući su članovi benda dugogodišnji prijatelji sa fotografkinjom. Herenčić se u danima kada se snimala pjesma Bliss bavila plesnom-disco tematikom u svom fotografskom radu, te je imala jasnu viziju magičnih prostora koji okružuju likove tj. bend kada pjesmu čula. Spot je prikazan u sklopu njene diplomske izložbe “Mama di sam?” u ADU galeriji F8. Izložba tematizira disco scenu, glazbu i plesni podij, te način na koji poznanstva unutar tog konteksta imaju svoj nastavak u praktičnim kreativnim suradnjama i izvan kluba.

Scenografija je prepuna raznih oblika, tekstura i nijansi, svaki je detalj pomno osmišljen i stiliziran. Niz prijatelja i dobronamjernika, na čelu sa Iniom i Anđelom, gradili su sobe i scene dva tjedna.

Mario Delić bio je direktor fotografije sa Sašom Tufegdžićem kao asistentom kamere.

Montažu videa radio je Tomislav Josipović u Chroma studiju. Šminku potpisuje Roko Zubčić, a nakit Mammi studio by Maja Miletić.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X