Za kraj godine Anđelo Jurkas servirao spot ‘Nestajanje’ i knjigu ‘Raspelo’

Pratili ste kolumnu intervjua ‘Raspelo’ Anđela Jurkasa na našem portalu. On je došao na ideju da sve to sažme u jednu knjigu (+ brdo dodataka) i objavi je. Knjiga je na besplatnom downloadu, a uz nju je premijerno i objavljen kratki igrani film ‘Nestajanje’ u kojem u Anđelu društvo radi Leona Paraminski u glavnoj ženskoj ulozi.

Anđelo Jurkas 'Raspelo'

Prema motivu pjesme “Nestajanje” redatelj Goran Berović snimio je kratki igrani film ujedno i video ekranizaciju spomenute pjesme, nježnu i intimnu ljubavnu priču o dvoje ljudi zatečenih u i izvan ljubavi. Glavnu ulogu odigrala je Leona Paraminski, jedna od najboljih domaćih glumica kojoj je to jedan od rijetkih izleta u ovu igranu formu, a trenutno je se u kinima može vidjeti u igranom filmu “Nije sve u lovi” i kao zvijezda “Tajni” jedne od gledanih TV novela. Glavnu mušku ulogu tumači autor pjesme Anđelo Jurkas. Video i film je sniman tokom studenog na raznim lokacijama u Zagrebu.

“Nestajanje” je pjesma u baladnom storytelling trip hop maniru koja najavljuje novu Jurkasovu knjigu i glazbeni album naslova “Raspelo” (s podnaslovom “Razgovori ugodni i neugodni”) u kojoj je sabrano mnoštvo razgovora s inozemnim i domaćim glazbenicima vođenim kroz autorov rad u 21. stoljeću.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lzHMBOj4QNg[/youtube]

Izdvojeni su i ugodni i neugodni trenuci susreta s taštinama ponekih od sugovornika. Tako se našlo imena od Anne Calvi, Tegan & Sara, Jon Spencera, The Bots, Girls Against Boys, De La Soul, Faith No More, Einsturzende Neubauten, News Yorka Dolls, Royksopp, Nomeansno, The Godfathers, Wire, mnogih regionalni, preko Bore Đorđevića, Ede Maajke, Hladnog Piva, Pips Chips Videoclipsa, TBF-a, Leta 3, Urbana, Thompsona, Tonya Cetinskog, Arsena Dedića, Damira Avdića, Tereze Kesovije, do brojnih aktualnih domaćih izvođača, djevojaka s gitarama (Sare Renar, Nine Romić, Irene Žilić, Dunje Ercegović, Zvonke Obajdin, …), rappera (Fil Tilen, General Woo, Krankšvester), rokera (Overflow, Dikobraz, klasičara (Dalibor Grubačević, Bianca Ban) etno glazbenika i finih stotina predstavnika raznih glazbenih žanrova…

Anđelo Jurkas - Raspelo

Uz knjigu koja će biti dostupna isključivo u digitalnom formatu i samo kao free download s autorovih web stranica, bit će objavljena i kompilacija od 33 kojoj je za ciljem biti presjekom najboljeg od datog trena domaće i dijela regionalne scene među kojima ekskluzivne materijale predstavljaju Sara Renar, Repetitor, Damir Avdić, Pavel, Overflow, Iva Visković, General Woo, Krankšvester, Irena Žilić, Nina Romić, Mayales, Hemendex, Dunja Ercegović/Lovely Quinces, Dikobraz, The Orange Stripes, The Marshmallows Notebooks, Jastreb, Seven That Spells, Ohnokono, Vava, kompozitor Dalibor Grubačević, Bianca Ban i mnogi drugi…

Knjiga i album “Raspelo” će biti objavljeni tokom prosinca 2013. kroz free download formu na www.angelojurkas.com.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X